Grill Amok.dk

Flap meat som bøffer på low and slow

En flap meat fra Steak-out.dk  har længe ligget i fryseren, og kaldt på at blive taget op og blive spist.
Men da vi jo kun er 2 personer og det ikke lige er tiden med gæstebud, kom jeg i tanke om jeg kunne dele den i flere menuer.
For et godt stykke tid siden købte jeg nogle dry aged poser, så hvorfor ikke lade det kød jeg ikke skulle bruge, modne yderligere.
Som tænkt så gjort.
Du kan læse meget mere om at lave hjemmelavet dry aged kød her

Stegen der var på knap 1,7 kg blev delt i 3 dele.
Det midterste stykke der var tykkest blev delt i 2 bøffer , de 2 andre stykker kom jeg i dry aged poser og de ligger nu og hygger sig på hver sin rist i mit køleskab.
Bøfferne blev rubbet med mit sidste Pit Powder fra Ankerkraut , og lagt på køl i 1 døgn

I dag blev bøfferne lige grillet af på fuld knald på alle sider, ca ½ minut på hver side,  så det lige fik lidt stege skorpe ( kan også gøre på en varm pande).
I mens var min nye Traeger Pro 22 sat til 82 grader
Kødet kom på og lå i grillen i knap 2 timer ( nu havde kødet nået en kernetemperatur på 46 grader)
Og blev hevet ud af grillen og lagt i staniol, med:

  • 2 klatter smør a ca 20 gram
  • En marinade lavet af:
  • 1 spsk soya sauce
  • 1 spsk basalmico eddike ( jeg brugte en med figensmag)
  • 1 spsk sesam olie
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1 fed presset hvidløg
  • 4 dråber piri piri ( smag om du ønsker mere)
  • pisk det sammen, og hæld det ud over kødstykkerne)

Pak kødet godt sammen ( sær et termometer i det ene stykke kød)
Kom igen på grillen til kødet havde nået en kernetemperatur på 56 grader ( medium)
Lod kødet hvile i 15 minutter, og pakkede det så ud, og skar det i skiver.

Lidt billeder

Stegen der var på knap 1,7 kg blev trimmet og delt i 3 dele.
Det midterste stykke der var tykkest blev delt i 2 bøffer

de 2 andre stykker kom jeg i dry aged poser og de ligger nu og hygger sig på hver sin rist i mit køleskab de næste uger.

Bøfferne blev rubbet med mit sidste Pit Powder fra Ankerkraut , og lagt på køl i 1 døgn

I dag blev bøfferne lige grillet af på fuld knald på alle sider, ca ½ minut på hver side,  så det lige fik lidt stege skorpe ( kan også gøre på en varm pande)

I mens var min nye Traeger Pro 22 sat til 82 grader
Kødet kom på og lå i grillen i knap 2 timer ( nu havde kødet nået en kernetemperatur på 46 grader)

Og blev hevet ud af grillen og lagt i staniol, med disse ingredienser:
Målene finder du øverst i teksten
.
Pak kødet godt sammen ( sær et termometer i det ene stykke kød)

Kom igen på grillen til kødet havde nået en kernetemperatur på 56 grader ( medium)
Det tog i dag ca 45 minutter.
Lod kødet hvile i 15 minutter, og pakkede det så ud, og skar det i skiver.

Blev serveret med kartofler, en hurtig blandet avocado creme, og brændte snackpeber med ærteskud

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.