Grill Amok.dk

Entrecote på grillen og lidt gode råd om grillning af bøffer

En gang i mellem gør jeg mig nogle gode kup, som eks i tirsdags da jeg fandt 10 stk entrecote i den lokale kvickly nedsat fra 199 til 107 kr.
Ja så har selv en pensionist råd til dyre bøffer på menuen :-)
De havde noget af en fedtkant, men det kan man jo bare lade være med at spise.

Igår var det igen en sommerlig dag, så efter at have gået og hakket og gjort ved i haven det meste af dagen, var det tid at få tændt grillen.
Efter morgenmad havde jeg krydret et par entrecote
1-_DSC0017_8608
De fik hver lidt over 1 tsk af dette lækre krydderi
1-_DSC0020_8611
Og blev pakket i staniol til de skulle på grillen om aftenen.
Ca 40 minutter før de skulle på grillen, blev de taget ud af køleskabet.
Så bøfferne lige kan nå at få en overflade temperatur på ca 15 grader.
Det er synd at komme et par lækre bøffer direkte fra køleskabet og på en grill eller en pande.
Det duftede helt vildt lækkert da jeg pakkede staniolen op.
1-_DSC0025_8616
Denne gang valgte jeg at bruge briketter, og grille bøfferne uden låg.
Jeg brugte 40 heat bead ( det er så rigelig til bøffer både direkte og indirekte varme  )
Man kan vælge både at grille dem med låg, men også uden.
Det er hvad du er til.
Her er et par andre råd.
Hvis der er meget fedt på kanten af din bøf, skal du overveje om du ikke hellere vil grille den på indirekte varme (grillen er lige varm på ribberne)
Ellers kan du opleve dette
1-_DSC0029_8620
Og selvom det ser flot ud, er det den slags der kan gøre kød meget sort og uspiselig.
Og det vil da være ærgerligt hvis det er en dyr bøf man har liggende på grillen.

En anden og vigtig ting ….synes jeg….. er at bruge en godt hurtig termometer til sine bøf.
1-_DSC0032_8623
Her er en liste over temperaturer på oksebøf
Oksekød:
Meget rødt———————————————————52 grader
Rødt kød ——————————————————— 55 rader
Rosa (medium)—————————————————-58  grader
Svag rosa———————————————————-59 grader
Gennemstegt——————————————————60-62 grader
Giv altid din bøf lov at hvile et par minutter inden du servere den.

Finish af tallerkenen blev der ikke meget af igår.
Søren havde lavet pommes frites og bearnaisesovs.
Og kødet blev lagt på dette bjerg 🙂
1-_DSC0033_8624
Og denne lette salat var så mit bidrag ud over grillning af bøfferne
1-_DSC0036_8627

Velbekomme

Én anmeldelse

  1. Edvard

    Super gode bøffer

    Men hvis Man lige tager en desert ske sennep og salt og smører dem
    Med bliver der lidt mere smag prøvede det med den ene

    Star

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.