Vi kan vel alle blive enige om at en fridag midt i ugen er en dejlig ting.
Og idag havde vi begge en fridag, så der var tid til at få lavet lidt i hus og have, og tid til at hygge om maden.
Idag skulle vi have den sidste krondyr mørbrad.
Jeg havde ikke sat nogen plan for, hvordan den skulle tilberedes, før jeg fik pakket den ud.
Jeg kunne se at bimørbraden var meget fyldt med sener, så den skar jeg af, og fik trimmet selve mørbraden.
Mørbraden fik et par snit ned midt gennem stykket og planen var klar.
Først fik kødet lidt rub på begge sider af denne.
Derefter blev kødet lagt på køkkenbordet, og indpakket i staniol, så det kunne nå stuetemperatur, inden det skulle på grillen.
Så skulle bimørbraden gøres klar.
Først fjernede jeg sener og hinder, og kom det og en stor champignon i min mini hakker, og kørte det i “mos” derefter tilsatte jeg 1 tsk Karl Johan pulver og lidt salt, og rørte det godt sammen.
Mørbraden blev delt på midten, og fars klumpen blev lagt på det ene stykke
Derefter kom jeg det andet stykke oven på.
Mørbradstykke blev lagt omvendt på, så kødet havde samme tykkelse/brede i begge ender.
En pakke bacon i skiver, blev lagt på staniolens anden ende og kødet blev løftet op på baconen.
Og nu blev bacon lukket sammen om kødet sådan
Og kom grillen ved ca 250 grader indirekte varme.
det fik ca 20 minutter, så var temperaturen i midten af kødet ca 60 grader
Efter at have trukket under et viskestykke i små 10 minutter, var det tid at skære kødet ud i skiver.
og her er min tallerken, som den blev “bygget op”
Først lidt fint snittet spidskål og lidt blommetomater, som lige fik lidt olie/eddike/ sennep/honning marinade over sig.
Så blev kødstykkerne lagt oven på
I den anden side af tallerkenen kom jeg nye små kartofler og fløde stuvede champignon
Og sådan så tallerkenen ud
Og mums det smagte godt.
Jeg havde dog også haft tid til at bage lidt.
Der blev rørt dej til nogle grove brød der skal bages i morgen tidlig
Den kommer der et indlæg om i morgen.
Men der var energi til mere, så en portion the boller efter Frøken Jensens kogebog, blev der også lige rodet sammen.
Jeg bruger jo hjemme malet korn, så målene i opskriften holdt ikke.
Jeg måtte ud i 100 gram mere mel, så jeg var lidt spændt på, om de er blevet for tørre.
Efter vi havde spist var bollerne hævet færdig
Blev lige smurt med sammenpisket æg og mælk og sat på grillen
Ja tørre var de ikke blevet. Nej de skreg på at blive spist, så der røg hurtigt en del stykker af dem indenbords.
Og det var nu slet ikke så ringe, med lidt lækkert til aftenkaffen.
Fortsat god aften.