Ja nu hedder planten løvstikke, men her i huset går den under navnet maggieurt.
Jeg aner så ikke lige hvor udtrykket kommer fra. Men sådan kalder jeg den altså.
Nå men det jeg ville fortælle er, at i løbet af weekenden, måtte et stort eksemplar af planten lade livet.
Vi havde den flere steder i haven, men en plante er vist nok.
Da jeg gik og rev planteresterne væk, så jeg at der var adskillige frø i planten.
Hmmmmmmmmmmm, måske jeg skulle forsøge, at tørre nogle af dem.
Som tænkt så gjort.
Jeg lavede først en bakke med de store frø
og en bakke med de bitte små der kun var i blomster fasen
Og så blev de sat til at tørre.
Skulle måske have taget lidt billeder igår, da var bakken helt fyldt, men sådan så bakken ud, da jeg hev dem af varmen efter 16 timer
Først nulrede jeg de små gennem en sigte
og så så de sådan ud
det smager af løvstikke og har en let anelse bittersmag i sig.
De store skærme smagte aldrig af en dyt, så de røg ud mens de små kom på et glas.
og hvad kan man så bruge det til, tænker du nok.
Jo jeg tror de kan bruges, som smags forstærker i div marinader.
Og så smager det skønt på en tomatmad, fandt jeg ud af.
Fortsat god dag til dig 🙂