Grill Amok.dk

Drumsticks og confiterede kartofler

Jeg fik en ny dims til at hænge kylling underlår op på i julegave, så den skal da i brug.
Selvom oplæg til drumstiks allerede ligger herinde får du et oplæg mere.

Det er sådan en fin dims …der kan lukkes sammen, så den ikke fylder så meget har jeg fået.
Og den passer perfekt i et af mine grillfade 😀

Kyllinglårene blev lagt i en olie krydderi marinade, sidst på formiddagen.
Marinaden bestod af 1 stor spsk af Ankerkrauts Texas chicken og neutral olie ( jeg bruger kold presset raps olie)

Et par gange var jeg i køleskabet og vende posen.
Da det blev tid at tænde grillen blev lårene hængt op i mit stativ

De kom i grillen ved 195 grader og fik 40 minutter

og så nu sådan ud …ja jeg kunne have penslet dem med glaze undervejs, men det blev ikke idag.
Inde i køkkenet blev resten af posen med bagekartofler fra den anden dag, skåret ud i nogenlunde firkantede blokke.
og kogt i 8 minutter i vand med salt. ( er dine karoffel stykker tynde skal du kun koge kartoflerne i 5 minutter)
Derefter blev de hældt i en si og fik lov at dryppe af.
På en stor pande kom jeg et par store spsk andefedt ( fra confit de canand, jeg havde gemt efter vi havde spist nogle af lårene)

Da det var smeltet kom jeg de afdrypopede kartoffelstykker på panden og stegte det i andefedtet…det tager ca 10-15 minutter alt efter hvor høj varme du bruger og hvor tykke kartoffelstykkerne er.

Mens kød og kartofler blev helt færdig, lavede jeg en hurtig salat, og en dip.
Så var maden ved at være klar

Serveret sådan

Salaten var en færdig lavet pakke der blev tvistet med finthakket tangmandler og drysset over med lidt sølflager

Dippen blev lavet af lidt cremefraiche 30 % og ½ spsk tang tørpesto

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.