Kender du de frugtsauce man kan købe og hælde over sin dessert ?
Dem kan du nemt selv lave.
Her er en opskrift på jordbærsauce/sirup jeg lige tryllede frem igår.
Du skal ikke bruge meget mere end en tsk per portion, ellers bliver den for bastant i smagen og fjerner focus på selve desserten.
200 gram jordbær frosne eller friske alt efter årstiden
½ dl vand
1 dl sukkerroesirup eller mørk sirup
1 presset citron
2 spsk sukker
Jeg bruger sukkerroesirup, fordi den er lidt mere intens i smagen end alm mørk sirup, men du kan sagtens bruge alm mørk sirup, hvis du ikke lige har den anden hjemme
kom alle ingredienser i en gryde med høje sider, og lad det koge langsomt op.
Når det koger skruer du fuldt op for varmen, og lader det bulder koge i 10 minutter, og rør jævnligt i det.
Tag det så af varmen, og blend massen……………….hvis du bruger stavblender, så sæt gryden i vasken, og pas på der ikke sprøjter noget op af dig, for det er meget varmt.
Si det gennem en sigte, og det er kar til brug.
Igår fik en klat af dette følgeskab af en hurtig lavet panna cotta. Mums det smagte godt.
du kan opbevares saucen/sirupen 1 mdr i køleskab.
Du kan bruge det til mange slags dessert, hvor du lige mangler en pynte/smagsvariant.
Dog går det ikke sammen med chokolade desserter, så trækker smagen pludselig hver sin vej.
Du kan lave mange variationer af denne sauce/sirup, ved at bruge andre bær, og vil du lave den uden citron fjerner du blot de 2 spsk sukker.