Grill Amok.dk

Coulis

Der findes to måder, man kan lave en lækker “frugtsovs” på.
Den ene er ved at koge bær, og så purere dem.
Den anden er ved at mose den rå frugt, med sukker og evt lidt syre.

Det kaldes Coulis.
Jeg havde igår en rest jordbær over, efter vi havde fået en lækker dessert lavet af vandmelon, nektariner og jordbær.

300 gram jordbær
70 gram sukker
2 spsk limesaft
blev hældt i et bæger
DSC_0001Fik en tur med stavblenderen, til det var helt moset
DSC_0003Og så har du coulis
DSC_0005Du kan bruge det til at komme på en masse ting
Is, panna cotta, budding, mousse, fromage, osv.

Du kan lave det samme med hindbær, brombær, ribs og solbær
Din coulis skal spises med det samme…..eller du kan fryse det i små portioner, og så tage en portion op, når du skal bruge det.
Det kan holde minimum ½ år i fryseren.

Her en udgave med solbær:
200 gram solbær
1 spsk limesaft
80 gram sukker

DSC_0014

DSC_0017
En tur med stavblenderen og derefter siet gennem en sigte….kan ikke lide kerner i coulis 😉

Og her en med ribs
200 gram ribs
80 gram flormelis
1 kiwi
1 tsk vanilje sirup

DSC_0015
DSC_0016

En tur med stavblenderen og derefter siet gennem en sigte….kan ikke lide kerner i coulis 😉
Du kan også bruge frosne bær, altså, du tøer dem op…… eller næsten helt optøet, ……alt efter hvor kold du vil have din coulis.

 

God fornøjelse

Én anmeldelse

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.