Grill Amok.dk

Calzone, nu med grøntkål

Jeg har længe gået og tænkt på at lave en farvet pizzadej. For hvorfor skal den absolut være hvid ?
Igår skete det så, jeg besluttede at tilsætte kogt grønkål til min dej.
Jeg tog ½ pakke af denne og blandede den med 2 dl kogende vand og en fond du chef okse brik
_DSC0287_627.JPG-for-web-normal _DSC0286_626.JPG-for-web-normal
Stillede det på køl til det blev aften og lavede min vanlige koldthævede pizza dej som du finder her
Jeg tilsatte dog en anelse mere vand ( ca 0,2 dl)
Og nu så dejen sådan ud
_DSC0289_629.JPG-for-web-large
Den blev så lagt i køleskabet til midt på eftermiddagen, hvor dejen blev delt i 2 og den ene portion blev lagt til hævning på køkkenbordet.
_DSC0293_633.JPG-for-web-large
Mens den hævede lavede jeg en stærk pastasauce ( jeg brugte blandt andet lidt tasbasco) og sat til afkøling.
Da det var tid til at lave calzone blev pastasaucen pisket sammen med et helt æg, og 100 gram revet mozarella ost, 1 fint hakket sauteret løg og godt med hvidløg.
Først blev dejen rullet ud som en sædvanlig pizza, fik dog en lidt fortykket kant så intet kan løbe ud.
Husk at rulle den ud på bagepapir hvor du har strøet lidt mel på.
_DSC0299_639.JPG-for-web-large
Så kom jeg først den sammenblandede masse på, og godt med tynd skivede pølseskiver, og til sidst yderligere 100 gram revet mozarellaost
_DSC0305_645.JPG-for-web-normal _DSC0308_648.JPG-for-web-normal
Nu undnytter jeg bagepapiret. Jeg tager fat ( med 2 hænder) og løfter den ene halvdel af pizzaen ind over den anden.
_DSC0309_649.JPG-for-web-normal _DSC0310_650.JPG-for-web-normal
Lirker den over på pizzapladen, og lukker den godt lags kanten, gerne med en gaffel.
_DSC0312_652.JPG-for-web-large
Imens er min gaskuglegrill sat til indirekte varme 350 grader.
Og calzonen får så ca 12 minutter på grillen.
_DSC0317_657.JPG-for-web-normal _DSC0318_658.JPG-for-web-normal
Og så kunne vi spise
_DSC0319_659.JPG-for-web-large
Og sådan, så den ud inden i
_DSC0322_662.JPG-for-web-xlarge
Du spørger måske dig selv om vi kunne smage grønkålen?
Overhovedet ikke, men vi fik en calzone i en rigtig flot farve.
Og den anden del af dejen laver jeg en grøn pizza med i morgen.

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.