Her er Karens opskrift på Brunkager
200 g margarine
250 g lys sirup
175 g brun farin
Varmes op til kogepunktet og røres ensartet. Tag gryden fra varmen
50 g sukat
50 g pomerans
50 g smuttede mandler
Hakkes ret fint og røres i blandingen fra før
revet skal af 1 citron og 1 appelsin
1 tsk hjortetaksalt
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk nelliker
1½ tsk potaske udrørt i 1 spsk vand
Røres i. Blandingen afkøles til håndvarm
500 g hvedemel røres i.
Det er tungt, men skal gøres grundigt. siger Karen.
jeg valgte, at lade håndmikseren klare det arbejde, for mig.
Dejen afkøles helt og trilles derefter i 4-5 pølser, diameter som en 5-krone.
Pølserne lægges i fryseren, til de skal bages. Jeg ruller dem ind i bagepapir, så er de nemme at håndtere.
En pølse ad gangen tages direkte fra fryseren og skæres i ultra tynde skiver på pålægsmaskinen.
Skiverne lægges på smurte bageplader.
OBS! Her må ikke bruges bagepapir, så bliver småkagerne bløde.
Kagerne bages ved 175 gr. i ovn eller på grill ved indirekte vame til de er lysebrune -
pas på, det går stærkt, og bliver de brændte, så står de ikke til at redde.
Afkøles helt på rist, før de lægges i tætte kagedåser.
Karen anbefaler:
hvis du bager dobbelt portion, så lav dejen ad to omgange, ellers bliver det for tungt at røre melet i.
God bagelyst