Grill Amok.dk

Brunkager

DSC_0037.JPG-for-web-large-1355672918
Her er Karens opskrift på Brunkager

200 g margarine
250 g lys sirup
175 g brun farin

Varmes op til kogepunktet og røres ensartet. Tag gryden fra varmen

50 g sukat
50 g pomerans
50 g smuttede mandler

Hakkes ret fint og røres i blandingen fra før
DSC_0001.JPG-for-web-large-1355673168

revet skal af 1 citron og 1 appelsin
1 tsk hjortetaksalt
2 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk nelliker
1½ tsk potaske udrørt i 1 spsk vand

Røres i. Blandingen afkøles til håndvarm

500 g hvedemel røres i.

DSC_0004.JPG-for-web-large-1355673348

Det er tungt, men skal gøres grundigt. siger Karen.
jeg valgte, at lade håndmikseren klare det arbejde, for mig.
DSC_0009.JPG-for-web-normal DSC_0014.JPG-for-web-normal DSC_0016.JPG-for-web-large-1355673713

Dejen afkøles helt og trilles derefter i 4-5 pølser, diameter som en 5-krone.
Pølserne lægges i fryseren, til de skal bages. Jeg ruller dem ind i bagepapir, så er de nemme at håndtere.

En pølse ad gangen tages direkte fra fryseren og skæres i ultra tynde skiver på pålægsmaskinen.
Skiverne lægges på smurte bageplader.
OBS! Her må ikke bruges bagepapir, så bliver småkagerne bløde.
DSC_0028.JPG-for-web-large-1355673950

Kagerne bages ved 175 gr. i ovn eller på grill ved indirekte vame til de er lysebrune - 
pas på, det går stærkt, og bliver de brændte, så står de ikke til at redde.
 Afkøles helt på rist, før de lægges i tætte kagedåser.
 DSC_0035.JPG-for-web-large-1355673921
 Karen anbefaler:
 hvis du bager dobbelt portion, så lav dejen ad to omgange, ellers bliver det for tungt at røre melet i.
 

God bagelyst

 

 

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.