Jeg har en masse skønne bær i fryseren fra vores dejlige have.
Og ja der er lavet litervis af marmelade og saft.
Men nu har jeg ikke behov for mere i viktualierummet, så what to do ?
Jo selvfølgelig … de skal da bruges i kager.
Underlig nok er der ikke ret mange bærkager i div. Bagebøger…. Hvis man ser bort fra muffins.
Så må man jo selv i gang 😊
I dag blev det denne kage
Brombærtærte.
Du skal bruge
- 100 gram blødt smør
- 130 gram sukker
- 2 æg ml størrelse
- ½ dl mælk
- 150 gram mel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 150 gram brombær
- 50 gram sukker ( drysses over de frosne brombærene )
- 1 springform på 24-26 Ø
Pisk smør og sukker lyst og luftigt
pisk derefter 1 æg af gangen i dejen.
Tilsæt mælken og rør det sammen.
Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i dejen af 2 omgang.
Rør dejen godt sammen.
Smør springformen godt, og hæld dejen i.
ret dejen ud så den fylder lige meget over det hele.
Tag de sukrede brombær og stik dem let ned i dejen.
Hæld resten af sukkervæden, som brombærene har trukket i ud over dejen.
Kom springformen i grillen ved 175 grader INDIREKTE varme i ca 30 minutter.
Lad kagen køle og server den enten som den er, eller med flødeskum/ creme fraiche / is
Ps ret sikker på du også kan bruge andre bær i denne tærte med samme mål, har dog ikke prøvet det endnu. samt at hvis de bær du vælger er meget søde skal du ikke tø dem op i sukker.
Mega god – men tilsæt 50 gram mere brombær.