Brødbagning i træpillegrill Kan man det ? Ja selvfølgelig kan man det. Det skal så lige med jeg en gang før har prøvet at bage et rugbrød i pillegrillen. Det gik så ikke helt så godt, for bunden blev noget sort. Men der er en løsning.... bagesten
Jeg valgte med vilje at teste grillen med den “hårdeste” metode….nemlig ved, at bage et brød i en metalform.
Og her er mine betragtninger:
Jeg havde bestilt en bagesten, som over i købet havde en metal plade til at ligge oven på.
Min test blev med en færdig blandet brøddej, der blot skulle have lidt lunken vand.
Brøddejen fik lige lidt drys af chiafrø oven på
Men inden jeg tændte grillen fik den lige nyt staniol …så det ikke evt gav afsmag af div fedtafdryp.
Måske jeg skulle have støvsuget grillen yderligere 😉
Så snart grillen var færdig med at røge, blev den sat til den temperatur jeg ville bage mit brød ved…i dag ved 220 grader.
Og bagesten, inklusiv metalplade blev sat i grillen….næste gang jeg bager bliver det uden metalpladen, hvis jeg anbringer brødet i metal form.
Efter grillen havde nået de 220 grader, lod jeg den køre videre i 15 minutter, før jeg kom brødet i grillen
Efter 20 minutter i grillen, kom jeg termometer i brødet
Har man som jeg ikke evnen til at kunne slå på et brød og fornemme om det er færdigt, ja så er et termometer et must 😉
Bager man hvedebrød skal kernetemperaturen ramme 98 grader.
Er det rugbrød man bager, så skal temperaturen ramme 96 grader.
Da brødet var færdig så det sådan ud:
Som du måske kan ane, blev brødet en anelse mørk i bunden, men hvis jeg ikke havde lagt metalpladen på var det vist ikke sket.
Men som jeg indledte med at skrive, så var det med vilje jeg ville afprøve at bage brød på den hårdeste måde 🙂
Så jo du kan sagtens bage i din pillegrill….hvis du lige anveder en bagesten
Der kommer snart rigtige opskrifter på bagværk lavet i grillen på hjemmesiden.