Grill Amok.dk

Brødrester

DSC_0597.JPG-for-web-normal-1325966133

 

I stedet for at smide gammelt brød ud, kan du bruge det i dine varme retter eller lave rasp eller croutoner.

Du kan også bruge især hvede brød i farsretter, ved at lægge det i blød i mælk i ca 10 minutter.

Du kan også komme en rest hvedebrød med i en suppe, der skal blendes.

Vi du lave rasp af brødet, skærer du det ud i skiver og kommer det ind i ovnen ved 130 grader i ca 1 time, så det kan tørre igennem.

Du kan også fint bruge restvarmen i en kulgrill til at tørre brødet.

DSC_0594.JPG-for-web-normal

Bræk brødet i mindre stykker og kom det i foodprocessoren og mal det til rasp.

Har du ikke en foodprocessor, kan du bruge en plastik pose og en kagerulle. Kom brødet i plastikposen og kør bagerullen hen over brødstykkerne. Start med lidt af gangen så det ikke havner uden for posen.

Croutoner laver du ved at skære brødet i små tern (ca 2×2 cm) komme dem på grill eller ovn ved 190 grader sammen med lidt olivenolie.

Mens de bliver tørret lidt presser du et fed hvidløg og blander det med yderligere lidt olivenolie og salt og evt finthakket krydderurter

Så snart croutonerne begynder at tage farve ( tager 5-10 minutter) hælder du blandingen over og rører jævnligt i croutonerne. Efter 3-5 minutter er de klar.

Rugbrødsrester kan også rives og bruges til at strø over en portion ymer, eller samles i fryseren til der er nok til at lave en portion øllebrød.

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.