Grill Amok.dk

Boston Butt på træpillegrill

Herhjemme er vi vant til at lave Pulled Pork ( trukket gris) af nakkefiletten.
Men skal det være helt autentisk a la som man gør i USA skal man bruge kød fra nakke og øverste del af skulderen hvor også bovbladet følger med.
Kødet er på oversiden ret fedt marmoreret og skal trimmes.
Nogle vælger også at tage bovbladet ud af kødet inden de rubber kødet.
Men det valgte jeg at lade sidde i kødet.
Her er lidt om hvordan jeg gjorde.

Denne kæmpe steg havnede på mit køkkenbord
Den kommer fra ladegaard Duroc som forhandles via Steak-out.dk

Må indrømme jeg vejede den ikke, men tror den lå på ca 5,5 kg
Først blev en stor del af fedtet på overfladen fjernet.
Derefter tog jeg min marinade sprøjte og gav den godt med marinade inden i stegen.

Den blev derefter rubbet godt med div krydderier og lagt til hvile i knap 36 timer
Derefter blev “fedtsiden” vendt nedad, og jeg gav den yderligere en marinade af æblejuce med min marinade sprøjte.
Denne gang fra den modsatte side af “fedtsiden”.
Ja den fik lige til den ikke kunne trække mere.
Grillen blev tændt kl 18 på High og kødet blev lagt i fra start.


Så snart grillen nærmede sig 70 grader ændrede jeg til smoke og styrede temperaturen ind til 105 grader.
Her blev temperaturen liggende frem til kl ca 15 næste eftermiddag, hvor kødet lå på 83 grader.
Herefter øgede jeg temperaturen til 110 grader.
Kl 17:15 havde kødets kernetemperatur nået de magiske 94 grader.

Grillen blev slukket og lå yderligere i grillen de 15 minutter det tager grillen at slukke helt.

Inde ventede gæsterne spændt på aftensmaden


Bovbladet blev hevet ud


Og jeg begyndte at trække kødet


Og så kunne folk ellers forsyne sig.
Her lige et billede af min 1. portion

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.