Grill Amok.dk

Bønnespire

mung7.jpg-for-web-normal

De fleste har fået øjnene op for, at supplere salat skålen med div. bønnespirer.
Det er yderst nemt, at få bønner og ærter, til at spire.
Og har man små børn, vil de synes det er spændende, at få et par biologi timer af mor eller far.
Men det kan være svært, at få smagen helt i top
Derfor har jeg lige lavet denne guide.
½ dl mung bønner svarer til den mængde, som du får, når du køber en bakke i et supermarked
Start med at skylle bønnerne godt i koldt vand. Så lægges de i blød i rigeligt med lunken vand
mung.jpg-for-web-normal
Iblødsætningen varer 3/4 – 1 døgn, og undervejs må bønnerne skylles i koldt vand og lægges i nyt lunkent vand.
mung1.jpg-for-web-normal

Vandskifte skal gøres mindst 1 gang, men det er bedst hvis du kan gøre det 2 – 3 gange.
Nu skal bønnerne op af vandet og have luft så de ikke rådner.
Allerede nu er de så småt begyndt at spire.
mung2.jpg-for-web-normal

Vrid et rent viskestykke op med vand.
Første dag må det gerne være pænt fugtigt.
Læg viskestykket i et fladt fad, bønnerne oven på den ene halvdel, og dæk dem med den anden halvdel
mung3.jpg-for-web-normal mung4.jpg-for-web-normal
Det er nu bønnernes hus , mens de spirer.
Her har de den fugt de behøver, og samtidig rådner de ikke af iltmangel, som de ville gøre hvis de blev ved med at stå i vand.
Men der er stadig lidt arbejde du skal gøre.
I dette hus kan de ikke skille sig af med de affalds stoffer, der dannes under spiringen.
Derfor må de mindst 2 gange dagligt op i en sigte og overbruses med koldt vand.
Ved samme lejlighed skylles viskestykket og opvrides på ny, inden bønnerne lægges på plads i viskestykket.
Efter 1 dag:                                                   Efter 2 dage:
mung5.jpg-for-web-normal mung6.jpg-for-web-normal
Efter 3 dage:
mung7.jpg-for-web-normal
Dagen efter er de klar til at komme i salatskålen.

Efterskrift: 

Nogle frø vil ikke spire, så dem skal du fjerne.
Brug gennerelt frisk købte bønner, det får du størst udbytte af.
Hver gang du skyller bønnerne, skal du lige tjekke, om der er nogen, der slet ikke er begyndt at spire, så ud med dem.
Efter 4 dage i bønnehuset, er bønnerne klar til at bruges, og du kan nu med fordel flytte dem over i køleskabet.
Her kan de holde sig i 4 – 5 døgn, hvis du lige overbruser dem med koldt vand hver dag, og lader dem dryppe af, inden du igen lægger dem i køleskab, i en beholder med låg.
Hvis man ikke ønsker, at spise bønner med skal, kan man fjerne dem undervejs.
Det tager noget tid og det er ikke nødvendigt, da den også smager fint.

God fornøjelse               

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.