Indrømmet....jeg er blevet bidt af tang og alle de gode egenskaber det indeholder. Jeg skulle lave blomkåls gratin, og valgte at tilsætte lidt vinge tang. Og det blev super lækkert og meget mere mættende. Det er også en god måde at sikre sig omega 3 og alt det andet man ikke får, hvis man ikke er god til at spise fisk. Her er hvad jeg gjorde
Du finder fremgangsmåden på at lave gratin her
Men ingrediens listen får du her 🙂
1 blomkålshoved
4-5 gram vingetang
1 1/4 dl mel
2 dl mælk
1½ dl hønsebouillon
30 gram smør
4 hele æg
salt og peber.
Tilbehør kan være en skål grøn salat
Der ligger et lille firma i Grenaa der hedder Nordisk Tang.
De har et hav af skønne produkter bla a tørrede tangarter.
I denne ret valgte jeg at bruge vingetang
Jeg tog små 5 gram tørret tang og lagde det i kold vand i 20 minutter
Bredte det ud
Og kom det i resten af kogevandet fra blomkålene og blancerede det i 2½ minut
kom det derefter i koldt vand.
I mens fik jeg lavet gratindejen klar.
Nu blev de afkølede blomkåls buketter skåret i mindre stykker.
Og tangen blev hakket
Derefter kom jeg blomkål og tang i retten og kom de stiftpiske hvider i af 2 omgange.
Det hele kom i et egnet fad
og sat på grillen ved 180 grader indirekte varme i 50 minutter
Og sådan så retten ud
Mums det mættede langt mere end vanligt
Jeg har lovet min mand at lave det igen inden alt for længe 😀