I denne ret har jeg brugt klump fra krondyr, men du kan også lave det af klump fra då eller rå.
Klumpen på krondyr er super at bruge til simreretter som eks benløse fugle.
Du skal bruge:
– Klump af krondyr
– hakket persille
– hakket løg
– baconskiver
– 1½ – 2½ dl fond ( gerne vildtfond)
– 2 enebær
– svampe ( kan undlades)
– 1 spsk mel
– vand
– evt lidt fløde
– en römertopf
Server en god kartoffelmos og en salat til retten.
Jeg valgte at dele klumpen i 2 dele og bruge det ene stykke, så passede det lige til en menu til 2 personer.
Denne gang blev klumpen saltet i 24 timer inden jeg skar stykkerne ud.
Men det kan man undlade hvis man ikke vil have en saltet smag
Efter saltningen blev kødet lagt i koldt vand i ½ time og så blev det skåret ud i skiver
Banket godt på begge sider
derefter blev det fyldt med finthakket løg og persille.
rullet sammen og en skive bacon rullet omkring.
Slutteligt blev rullerne snørret.
Og brunet af på en varm pande.
I mens er grill eller ovn gjort klar på 125 grader ( du kan vælge at lade ovn eller grill kører på højere temperatur, men så skal du reducerer tiden du har maden i ovn eller grill)
Jeg valgte at komme en portion lækre østershatte i bunden af römeren, og så ligge de afbrunede fugle oven på.
Derefter kom jeg det overskydende hakkede løg og persille oven på ( det der løb ud af rullerne)
Og 1½ dl fond og 2 enebær, der var let knust oven på.
Jeg gav det 1 time 125 grader.
Derefter blev 1 spsk og lidt vand rystet sammen og hældt ud over fadet.
Derefter fik fadet 15 minutter ved 150 grader og retten var klar.
Skulle væden ikke være tyk nok, så kom den i en gryde, og lad den koge lidt op, og spæd den evt op med lidt fløde, imens kan du bruge ventetiden på at fjerner trådene på kødet.
Værsgo så er der serveret
Jeg havde valgt at lave en salat af finthakket rødkål, finthakket æble, skivet appelsin og valnødder, uden nogen form for dressing og den var super lækker til de benløse fugle.