Grill Amok.dk

Benløse fugle i rømertopf lavet af klump

I denne ret har jeg brugt klump fra krondyr, men du kan også lave det af klump fra då eller rå.

1-DSC_0004.JPG-for-web-large

Klumpen på krondyr er super at bruge til simreretter som eks benløse fugle.

Du skal bruge:

– Klump af krondyr
– hakket persille
– hakket løg
– baconskiver
– 1½ – 2½ dl fond ( gerne vildtfond)
– 2 enebær
– svampe ( kan undlades)
– 1 spsk mel
– vand
– evt lidt fløde
– en römertopf

Server en god kartoffelmos og en salat til retten.

Jeg valgte at dele klumpen i 2 dele og bruge det ene stykke, så passede det lige til en menu til 2 personer.

Denne gang blev klumpen saltet i 24 timer inden jeg skar stykkerne ud.
Men det kan man undlade hvis man ikke vil have en saltet smag

DSC_0004.JPG-for-web-normal DSC_0005.JPG-for-web-normal-1357468448DSC_0006.JPG-for-web-large-1357468470

Efter saltningen blev kødet lagt i koldt vand i ½ time og så blev det skåret ud i skiver

DSC_0002.JPG-for-web-normal-1357468543 DSC_0003.JPG-for-web-normal-1357468567

Banket godt på begge sider

DSC_0004.JPG-for-web-large-1357468593

derefter blev det fyldt med finthakket løg og persille.

DSC_0008.JPG-for-web-normal DSC_0009.JPG-for-web-normal-1357468646

rullet sammen og en skive bacon rullet omkring.

DSC_0012.JPG-for-web-large-1357468759

Slutteligt blev rullerne snørret.

DSC_0016.JPG-for-web-large-1357468813

Og brunet af på en varm pande.

DSC_0017.JPG-for-web-large-1357470191

I mens er grill eller ovn gjort klar på 125 grader ( du kan vælge at lade ovn eller grill kører på højere temperatur, men så skal du reducerer tiden du har maden i ovn eller grill)

Jeg valgte at komme en portion lækre østershatte i bunden af römeren, og så ligge de afbrunede fugle oven på.

Derefter kom jeg det overskydende hakkede løg og persille oven på ( det der løb ud af rullerne)

Og 1½ dl fond og 2 enebær, der var let knust oven på.

DSC_0023.JPG-for-web-large-1357470298

Jeg gav det 1 time 125 grader.
Derefter blev 1 spsk og lidt vand rystet sammen og hældt ud over fadet.
Derefter fik fadet 15 minutter ved 150 grader og retten var klar.
Skulle væden ikke være tyk nok, så kom den i en gryde, og lad den koge lidt op, og spæd den evt op med lidt fløde, imens kan du bruge ventetiden på at fjerner trådene på kødet.

DSC_0002.JPG-for-web-normal-1357470758 DSC_0003.JPG-for-web-normal-1357470775

Værsgo så er der serveret

DSC_0007.JPG-for-web-large-1357470920

DSC_0008.JPG-for-web-large-1357470945

Jeg havde valgt at lave en salat af finthakket rødkål, finthakket æble, skivet appelsin og valnødder, uden nogen form for dressing og den var super lækker til de benløse fugle.

DSC_0010.JPG-for-web-large-1357470982

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.