Allerede i starten af sommeren havde jeg købt nogle lækre Beef short Ribs, Oakey premium Wagyu fra Steak-out til en fest vi så måtte aflyse pga corona. Dem kan du læse mere om her Jeg havde fået firmaet til at fryse dem inden de blev sendt, så jeg kunne bruge dem ...til en fest der ikke blev til noget.... Heldigvis kunne jeg tø dem en anelse op for nogle dage siden, så jeg kunne skille dem ad, og komme den der var mest frossen tilbage i fryseren.
Først blev fedtet lige trimmet
Og hinden på bagsiden blev også fjernet ( noget nemmere end på svineben 😉 )
Kødet blev rubbet og lagt på køl til næste morgen
Min pille grill blev tændt kl 7:30 og var klar ca 7:45 på 107 grader ( du kan også bruge 110 grader hvis din grill kan styres ind på det )
Kødet blev lagt på og lå sådan med masser af røg i 4 timer
Og så nu sådan ud
Derefter blev det pakket i Butcher paper ( har du ikke det kan du bruge staniol )
Termometer blev sat i og kødet kørte derefter på grillen i 5 timer
Det er blevet lidt koldere og derfor satte jeg grillen op på 121 grader den sidste time ( efter jeg havde set kødet blev ved med at hænge ved 85 grader)
Efter 9 timer var temperaturen i kødet nået 90 grader, og kødet kom igen ud af papiret og blev penslet med BBQ sauce
Efter yderligere ca 25 minutter var temperaturen nået 93 grader i kødet og marinaden blevet nogenlunde tør oven på kødet ( havde vist smurt lige rigeligt på 😀 )
Benene kunne let hives ud af kødet
Og kødet ……………….NØJ hvor var det lækkert
Det blev serveret med mos og broccolisalat og lidt frisklavet æblegele
Ps der var så rigeligt kød til os to, så idag skal vi have rester ………….. og det er vi ikke kede af 🙂