Ja du læste rigtig. Der findes oliven der er lagret i citron, sukker og kanel. Jeg kom om ved dem på en demo for ca ½ år siden.
Produktet bliver lavet i Grækenland og faktisk kan man lave det selv, hvis man ikke kan få fat i produktet.
Jeg fandt en opskrift på nettet som du kan bruge hvis du selv skulle få lyst til at lave dem
Den finder du her
Her er mine
Men ellers kan du bare lave muffins uden oliven, eller komme lidt gode bær i dejen 😉
Her er opskriften, der rækker til 12 muffins:
- 125 g sukker
- 2½ tsk vanilje sukker
- 2 æg
- 100 g blødt smør ( stuetemperatur)
- 200 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 2 bananer ( skal være godt modne! ) skal moses med en gaffel
- 75 g chokolade 70% ( hakkes i små stykker)
- søde oliven, eller bær ( 2-3 stk pr muffin)
Start med at tænde grillen og sæt et pizzasten/ bagesten ind samtidig med du tænder grillen.
Styr grillen ind til 180 grader indirekte varme.
Sikre dig at pizzasten/ bagesten er helt varm, inden du sætter muffin pladen i ovnen…det tager ca 20-30 minutter, alt efter grill, og vejrlig.
Rør sukker, vanilje sukker og æg helt luftigt
tilsæt derefter smøret og rør det godt ind i massen.
Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det af 3 omgange i dejen, rør om med en bagespatel eller grydeskelige så forsigtigt, og sikre dig der ikke er mel lommer i dejen.
Tilsæt de mosede bananer og chokolade, og rør igen forsigtig om i dejen.
Nu skal dejen hældes i muffinformene.
Det kan gøres med enten en spiseske, eller sprøjtepose, eller evt en frysepose.
Jeg kommer først ca ½ delen af dejen i de 12 muffin forme
Dernæst oliven ( eller bær) i dejen.
Lukker så med resten af dejen, og glatter evt overfladen med en teske.
Sæt kagerne i grillen og giv dem 25- 30 minutter.
Tjek om de er færdige ved at stikke en kødnål/ strikke pind i en af dem…der må ikke følge noget med på nål/strikkepind.
Pynt dem evt med lidt glasur ( og nej det er ikke en af mine spidskompetancer 😉 )
Tak til min søster Hanne for oplægget til opskriften 😀