Aspargessuppe med grønne asparges
Lige nu er det sæson for grønne asparges.
Og har du dem ikke lige i haven så er de til at købe for få kroner.
Til 4 personer som forret
300 gram grønne asparges
½ l grøntsagsbouillon
1½ dl fløde
salt og peber
flutes eller brød som tilbehør.
Start med at knække det trædede af aspagesne.
Damp aspargesne i en gryde i lidt vand i ca 5 minutter.
Jeg kommer de træede stykker i bunden af en gryde med lidt vand, og sætter en dampindsats oven på, så jeg også får smagen ud af de stykker.
Når aspargesene er blevet dampet, gemmen jeg vandet fra dampningen ( ca 1 dl ) og spæder den i bouillonen.
Derefter skæres aspargesne i mindre stykker.
Tag en portion hoveder fra til at pynte suppen med, og kom resten i en gryde med ½ l bouillon og evt dampvand.
Når det har kogt et øjeblik blender du suppen med en stavblender ( gør det evt i vasken, det kan sprøjte noget)
Kom suppen tilbage på blusset og tilsæt 1½ dl fløde.
Smag til med salt og peber.
Drys lidt hoveder over hver tallerken, og server med et stykke flutes.
Velbekomme