Grill Amok.dk

Aronia marmelade også kaldet Surbær marmelade

Jeg er så heldig at på en af mine skovturer sammen med mine hunde er der et læbælte fyldt med skønne ting.
En af dem opdagede jeg først for få dage siden.
Det var en masse buske med sorte bær.
Først var jeg meget i tvivl men efter at have spurgt mig omkring fandt jeg ud af jeg havde fundet de mest fantastiske bær nemlig Aronia også kaldet surbær.
Bærrene er en ren sundhedsbombe på grund af sit høje indhold af antioxidanter og vitaminer.
Antioxidanter bekæmper de skadelige ”frie radikaler”, som dannes i kroppen, når vi f.eks. er stressede, ryger, bevæger os i forurenet luft  eller spiser dårlig mad.

Så efter at have fået sikkerhed for det var de rigtige planter, tog jeg morges afsted til mit sted bevæbnet med en gulvspand, saks og engangs handsker.
I løbet af 40 minutter havde jeg en gulvspand fuld af disse guldklumper 🙂
DSC_0241 DSC_0242
Det gav over 4 kg rensede bær.
En del har jeg frosset ned til senere brug, og lave en portion marmelade idag.
Jeg har ikke prøvet at lave marmelade med disse bær før og valgte derfor at bruge denne opskrift, somjeg fandt på haveselskabets hjemmeside.

Aronia marmelade

1 kg bær
500 g skrællede æbler skåret i små tern
3 dl vand
saft og frugtkød af ½ lime
1 1/2 tsk. Melatin
Sukker efter smag og behag ( jeg brugte ca 300 gram, og brugte lidt sure nedfalds æbler, så det er ikke de store sukker mængder man skal bruge)

Bær, æbler og lime koges sammen til bærrene brister, og vandet er synligt.
Sukker tilsættes og herefter Melatin.
Blandingen koges op og hældes på glas skyllet med atamon.
DSC_0243

Én anmeldelse

  1. Agnete Jakobsen

    God og fin på konsistensen

    Star

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.