Grill Amok.dk

Agurkesalat min bedste af slagsen

agurk.JPG-for-web-normalDenne agurkesalat kan fryses ned, og alligevel er agurk skiverne crunchy, når de er tøet op.
Den kan i øvrigt holde sig i årevis i fryseren.
Jeg har smagt agurkesalat ,der har ligget i fryseren i 2 år, og den var stadig, som om den var lavet dagen før.
Opskriften er følgende:
6-7 alm agurker (10 -11 skoleagurker) snittes og lægges i en saltlage af:
150 gr salt
2 l vand
her ligger de et døgn og hygger sig.
Læg gerne et låg på og lad dem stå på køkkenbordet.
agurk1.JPG-for-web-normal agurk2.JPG-for-web-normal
Så tages de op af saltlagen og lægges i en stor sylte krukke, sammen med:
1 rød eller grøn peberfrugt skåret i strimler.
3 løg skåret i tykke skiver
Derefter laves en lage af: 
1 l eddike bringes til kogepunktet.
Tages af blusset og
1 kg melis hældes i, og du rører i gryden til sukkeret er opløst.
Hælder den varme eddike lagen over agurker, peberfrugt og løg.
agurk3.JPG-for-web-normalStil den i køleskabet i 2-3 dage.
Tag en portion på hvad du skal bruge, den næste uge op, og fordel resten af agurkeskiver, peberfrugter og løg i passende fryse egnede beholdere.
Hæld efter med lagen der blev tilbage i syltekrukken.
Så er de klar til at komme i fryseren
agurk4

God fornøjelse

 

16 anmeldelser

  1. Peter Torp

    Har gennem tiderne prøvet mange agurksalater, men denne er simpelthen den allerbedste jeg og min familie har smagt.

    Star
  2. Inge

    Mon du også har en opskrift på agurkesalat uden sukker? Det ville være SÅ dejligt at få “lovlig” agurkesalat 😀
    Svært at give stjerner, har ikke prøvet dine agurker her endnu – men det virker lækkert (udover sukker, som jeg ikke må få så meget af 🙁 )

    Jeg kom ad diverse omveje ind på din side her 🙂 fordi jeg prøvede at lede efter frysning af rå, revne agurker. Har du prøvet at rive rå agurker og lave tzatiki af dem bagefter?

    Mange hilsener
    Inge

    Star
  3. Rikke

    Glæder mig til at prøve dem 😉

    Star
  4. Bente

    Jeg har aldrig været god til at lave agurkesalat, men den her er så fantastisk, smager pragtfuldt. Mange hilsner Bente

    Star
  5. Kirsten walter

    Super lækker agurkesalat, den bedste jeg har smagt.

  6. peter frederiksen

    kære jette,når agurkerne trækker et døgn i saltlagen ,skal de så i køleskabet eller kan de stå ved stuetemperatur?

    Star
  7. Kirsten

    Verdens bedste agurkesalat

    Star
  8. Anja Egeriis

    Den ser lækker ud og skal prøves med Sukrin, så den også bliver diabetesvenlig 😋😋😋

    Star
  9. Iben T.

    Fantastisk agurkesalat, kan kun anbefale den

    Star
  10. Bodil

    Det er verdens bedste agurksalat og alle i familien er glade for den

    Star
  11. Mai

    Opskriften kan varmt anbefales. Brugte rødløg, milde chili og peberfrugter samt naturligvis agurker. Lagen blev lidt sødere end forventet. Agurkerne blev skåret i lidt tykkere skiver end “normalt” Prøver at fryse ½ og putter resten på skoldede og atamon skyllede glas. Vil teste om der forskel på konsistensen og smag efter frysning.

    Star
  12. Sonja vestergaard

    Har lavet den af squash. Det blev fantastisk

    Star
  13. Gitte madmor

    Det kan bare noget.
    Vi lavede af 20 agurker i april 22…
    Har lige taget den sidste i brug.
    Stadig flot i farven og knaser.
    Så nu går jeg igen med endnu 2*20 agurker.
    Så har vi til et arrangement og i privat fryser…
    Det er de 3-4 dags arbejde værd

    Star
  14. Fru Friis

    Det kan godt være det tager et par dage, inden agurkesalaten er færdig, men det er og bliver bare den bedste af slagsen. 5 stjerner herfra og nu laver jeg den lige igen, for (næsten) 117. gang!
    ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    Star
  15. Wenche

    Hej
    Skal saltet vaskes af efter saltlage på agurkesalaten

    Star
  16. susanne Thorup

    fantastisk opskrift og super man fryser det i lagen, når man bugner af agurker i drivhuset. TAK

    Star

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.