Grill Amok.dk

Æg i rede

DSC_0197.JPG-for-web-large

Jeg lavet dette Påskebrød til os til frokostbordet

Jeg så sådan et brød, for nogle år siden.

Men da jeg ikke lige havde nogen opskrift, måtte jeg jo selv igang.

45 gram flydende becel
3 dl vand
30 gram gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
500 -600 gram hvedemel
4 – 6 æg
1 æg til pensling.

Start med at komme flydende margarine og knap håndvarmt vand i en skål.

Smulder gæren i  og kom ligeledes salt og sukker i.

Lad dig ikke afskrække af margainen flyder rundt som små øere oven på vandet.

Pisk ingredienserne sammen (dog flyder margarinen stadig rundt oven på)

Fjern piskeriset og og begynd at komme melet i fadet, mens du ælter det sammen med hænderne.

Bliv ved til dejen lige slipper hænderne.

Idag kunne denne den klare 570 gram.

Stil det til hævning 1 time ved stuetemperatur med et klæde over

DSC_0185.JPG-for-web-normal-1327151982 DSC_0186.JPG-for-web-normal-1327152000

slå dejen forsigtigt ned, og tag et lille stykke dej fra.

DSC_0187.JPG-for-web-normal-1327152039

Rul det store stykke ud, som en rund pandekage.

Vask og tør de hele  æg.

Del rest dejen i 4 – 6 lige store dele og rul dem ud til pølser.

sno dem evt lidt og læg dem på dejen, som små reder.

Kom de hele rå æg i “rederne”:

DSC_0189.JPG-for-web-normal-1327152105 DSC_0190.JPG-for-web-normal-1327152125

pynt evt dejen med lidt friske krydderurter, jeg brugte basilikum.

Stil pladen med dejen til hævning i 45 minutter, igen med et fugtigt klæde over.

DSC_0191.JPG-for-web-normal-1327152156

Pensel dejen med sammenpisket æg:

DSC_0194.JPG-for-web-normal-1327152183

Derefter kom jeg det hele på min gaskuglegrill ved 200 grader i 35 minutter:

DSC_0195.JPG-for-web-normal-1327152225

Og nu så det sådan ud:

DSC_0196.JPG-for-web-normal-1327152251

2 af æggene var revnet, men det betyder jo ikke noget:

DSC_0197.JPG-for-web-normal-1327152283 DSC_0199.JPG-for-web-normal-1327152303

Bunden var en anelse mere hård end forventet, så næste gang vil jeg bage det ved 180 grader 🙂

DSC_0201.JPG-for-web-normal

Men ellers fejlede brødet ikke noget.

Jeg tror det fint kan bruges sammen med fisk på et Påske bord 

Og ægget, jo det var præcis, som havde jeg kogt det i vand.

Disse var dog nylagte, og derfor ikke så lette at hive skal og skind af, som normalt 

DSC_0202.JPG-for-web-normal-1327152410 DSC_0203.JPG-for-web-normal-1327152454

God fornøjelse, hvis du har fået lyst til at prøve at lave ÆG I REDE

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.