Jeg lavet dette Påskebrød til os til frokostbordet
Jeg så sådan et brød, for nogle år siden.
Men da jeg ikke lige havde nogen opskrift, måtte jeg jo selv igang.
45 gram flydende becel
3 dl vand
30 gram gær
1 tsk salt
1 tsk sukker
500 -600 gram hvedemel
4 – 6 æg
1 æg til pensling.Start med at komme flydende margarine og knap håndvarmt vand i en skål.
Smulder gæren i og kom ligeledes salt og sukker i.
Lad dig ikke afskrække af margainen flyder rundt som små øere oven på vandet.
Pisk ingredienserne sammen (dog flyder margarinen stadig rundt oven på)
Fjern piskeriset og og begynd at komme melet i fadet, mens du ælter det sammen med hænderne.
Bliv ved til dejen lige slipper hænderne.
Idag kunne denne den klare 570 gram.
Stil det til hævning 1 time ved stuetemperatur med et klæde over
slå dejen forsigtigt ned, og tag et lille stykke dej fra.
Rul det store stykke ud, som en rund pandekage.
Vask og tør de hele æg.
Del rest dejen i 4 – 6 lige store dele og rul dem ud til pølser.
sno dem evt lidt og læg dem på dejen, som små reder.
Kom de hele rå æg i “rederne”:
pynt evt dejen med lidt friske krydderurter, jeg brugte basilikum.
Stil pladen med dejen til hævning i 45 minutter, igen med et fugtigt klæde over.
Pensel dejen med sammenpisket æg:
Derefter kom jeg det hele på min gaskuglegrill ved 200 grader i 35 minutter:
Og nu så det sådan ud:
2 af æggene var revnet, men det betyder jo ikke noget:
Bunden var en anelse mere hård end forventet, så næste gang vil jeg bage det ved 180 grader 🙂
Men ellers fejlede brødet ikke noget.
Jeg tror det fint kan bruges sammen med fisk på et Påske bord
Og ægget, jo det var præcis, som havde jeg kogt det i vand.
Disse var dog nylagte, og derfor ikke så lette at hive skal og skind af, som normalt
God fornøjelse, hvis du har fået lyst til at prøve at lave ÆG I REDE


























