Det er æble sæson lige nu, og selvfølgelig skal du have en opskrift med æbler Min opskrift er lavet til 4 personer, men du kan sagtens doble portionen op hvis det er nødvendigt. Du behøver heller ikke at smide skrog og skræller ud ...blot du lige fjerne blomsterhovedet Du kan bruge skrog til at lave æblesirup med. Opskriften på sirup finder du her
Æblekage med valnødder
Du skal bruge :
½ kg æbler
½ dl vand sukker til at søde mosen med
Dej
50 gram smør ( tag det ud af køleskabet, når du begynder at skrælle æbler, så det kan nå at blive lidt blødt)
50 gram sukker
2 æg
50 gram valnødder
Pynt med flødeskum eller skyr
Start med at skrælle æblerne og fjern kernehuset
Og skær dem i mindre stykker.
Kom dem i en gryde med ½ dl vand og kom låg på.
Vær jævnligt ved gryden og rør i dem.
Når de er kogt ud skal du søde dem med sukker.
Det er meget forskelligt hvor søde de forskellige æbler er så start med at komme 30 gram sukker i og smag dig frem 🙂
Smør et gratinfad eller andet fad der egner sig til grill…eller evt ovn.
Tænd grillen på 180 grader…hvis du vil have en mere sprød skorpe , skal du sætte grill eller ovn ved 220 grader ….men så passer min angivne bagetid ikke, tror du skal nøjes med 30 minutter i grillen i stedet.
Hæld derefter æblemosen i det smurte fad.
Mens de køler lidt ned laver du dejen klar.
Hak først valnødderne helt fint
Skær smør ud i mindre stykker og kom det og sukkeret i en skål.
Rør det hvidt .
Del æggene et af gangen, og kom hviden i en skål og rør ægget i dejmassen.
Kom derefter de hakkede valdnødder i dejen.
Pisk æggehviderne helt stive og kom dem i dejen af 2 omgang.
Undgå at røre alt for meget i dejen når du kommer hviderne i.
Hæld derefter dejen ud over æblemosen.
Kom fadet på grillen ved indirekte varme i 40 minutter
Lad den lige hvile i 10 minutter, og så kan du servere
Min blev serveret med en god klat skyr