Grill Amok.dk

Æblekage med rugbrød og rasp

Nu er det æble tid og her er endnu en æblekage du kan friste dig selv og familien med 🙂
DSC_0661

Mine æbler vejer ca 150 gram stykket, og derfor er de fleste af mine kager lavet af 4 æbler som giver ca 500 gram æbler, når skræl og kernehus er borte.

Til denne kage skal du bruge
4 æbler
150 gram sukker
½ stang vaniljekorn
150 gram revet rugbrød
75 gram rasp
75 gram brun farin
35 gram smør
2 dl cremefraiche 18%
Start med at gøre grillen klar.
Den skal have en temperatur på 180 -190 grader indirekte varme.
Kom 150 gram rugbrød i en foodprocessor og mal det til krummer.
Kom det i en skål, og bland det med brun farin og rasp.

Skræl æblerne og riv dem på den grove side på et råkostjern.
Kom de revne æbler og sukker og vaniljekorn i en anden skål, og bland det godt.

Smør et ildfast fad med lidt olie og læg indholdet lagvis.
Start med et let lag rugbrød/brun farin/rasp.
kom ca ½ delen af æble blandingen oven på.
Igen et let lag rugbrød/brun farin/rasp.
Resten af æbleblandingen.
Og slutteligt resten af rugbrød/brun farin/rasp blandingen
Skær smørret ud i små klatter og fordel det på toppen.
DSC_0652
Kom det på grillen ved indirekte varme 180-190 grader i ca 45 minutter
DSC_0660
Server det enten lunt eller koldt med en god klat cremefraiche
DSC_0014

 

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.