Grill Amok.dk

Æble/ingefærmarmelade

Lige nu bugner det med æbler i min have.
Og der bliver lavet juice, lavet, æblemos og bagt kager og lavet æbleflæsk.
I dag tænkte jeg at det måtte være på tide at lave lidt marmelade af nogle af dem.
Men i stedet for en alm æblemarmelade, ville jeg have en der ikke var alt for sur og havde lidt bid.
Så jeg gik igang med at eksperimentere lidt, og resultatet blev rigtig godt.
Så nu deler jeg det med dig

Opskrift

– 2 kg ikke alt for modne æbler ( bliver til ca 1600 gram når de er skællet og befriet for kernehus)
– 2½ dl vand
– 45 gram frisk ingefær
– 1 dl eddike
– 450 gram sukker ( cirka)
– evt ½ brev melatin hvis dine æbler er FOR modne.
– 1½ tsk atamon …så marmeladen kan holde hele vinteren.
Start med at skrælle æblerne og skær dem ud i kvarte og befri dem for blomst og kernehus
Skræl noget frisk ingefær.
kør æbler og ingefær hurtigt igennem en kødhakker ( eller hvis du har en multihakker, kan den også bruges)
Kom æbler/ ingefær i en gryde sammen med 2½ dl vand.
Lad det koge i ca 10 minutter til det virker mørt.
Kom eddike, og sukker i og lad det igen koge i 10 minutter.
Tjek om det virker rimelig stift, eller rør ½ brev melatin med ca 10 gram sukker sammen og rør i, ved at drysse det nænsomt i mens du rører i gryden.

kog det 2 minutter og tag så gryden af blusset.
Lad det køle et øjeblik.
Rør derefter 1 ½ tsk atamon i.
Kom det på atamon skyllede glas.

God syltning 🙂

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.