Grill Amok.dk

Æble ingefær marmelade

DSC_0258
På vej hjem fra tandlæge i formiddags, kom jeg om ved nogle æble træer, som aldrig bliver plukket.
Jeg aftalte sidste år med ejeren, at jeg hjertens gerne måtte samle alle de nedfalds æbler, jeg kunne overkomme.
Nu har vi jo selv æbletræer i vores have, men at se så meget mad spild, kan jeg ikke med, så da jeg kom til stedet stoppede jeg bilen, og tog de pæneste af æblerne med hjem.
DSC_0254
Hjemme blev jeg enig med mig selv om, at prøve et eksperiment med marmelade lavet på æbler og frisk revet ingefær.
Jeg valgte bevist ikke at kikke i nogen kogebog, nej bare lade intuitionen råde.
Først blev en masse æbler skrællet, og fik fjernet skrog.
Så skåret i bitte små stykker ( ialt havde jeg 850 æbler i gryden )
Derefter kom jeg 40 gram frisk revet ( revet groft ) ingefær i gryden, og fyldte efter med ca 2½ dl vand, da æblerne virkede lidt tørre i det.
DSC_0256 DSC_0257
Det fik lov at simre eller småkoge i ca 25 minutter, og derefter gav jeg det lige en tur yderligere med stavblenderen.
Tilsatte ca ½ kg sukker og ½ dl citronsaft, og lod det koge igennem i 5 minutter.
Jeg ville være sikker på marmeladen blev rigtig stiv så jeg kom 2 spsk sukker i en skål og tilsatte 2 tsk rød meletin.
Det blev rørt sammen og drysset ud over det kogende mos, under konstant omrøring.
Rørte jævnligt i det i de næste 2 minutter.
Hev gryden af blusset og kom marmeladen i atamon skyllede glas.
DSC_0260

Det skal nok lige med at jeg selvfølgelig smagte på mosen/ marmeladen både før og efter sukker var kommet i.
Og selvom marmeladen, selvfølgelig har en kraftig eftersmag af ingefær, er det lige mig 😛
DSC_0262
Så er det lige om Søren også kan lide marmeladen, eller om jeg kan have den for mig selv 😉

God syltning

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.