Jeg har længe gået og tænkt på at lave en farvet pizzadej. For hvorfor skal den absolut være hvid ?
Igår skete det så, jeg besluttede at tilsætte kogt grønkål til min dej.
Jeg tog ½ pakke af denne og blandede den med 2 dl kogende vand og en fond du chef okse brik

Stillede det på køl til det blev aften og lavede min vanlige koldthævede pizza dej som du finder her
Jeg tilsatte dog en anelse mere vand ( ca 0,2 dl)
Og nu så dejen sådan ud

Den blev så lagt i køleskabet til midt på eftermiddagen, hvor dejen blev delt i 2 og den ene portion blev lagt til hævning på køkkenbordet.

Mens den hævede lavede jeg en stærk pastasauce ( jeg brugte blandt andet lidt tasbasco) og sat til afkøling.
Da det var tid til at lave calzone blev pastasaucen pisket sammen med et helt æg, og 100 gram revet mozarella ost, 1 fint hakket sauteret løg og godt med hvidløg.
Først blev dejen rullet ud som en sædvanlig pizza, fik dog en lidt fortykket kant så intet kan løbe ud.
Husk at rulle den ud på bagepapir hvor du har strøet lidt mel på.

Så kom jeg først den sammenblandede masse på, og godt med tynd skivede pølseskiver, og til sidst yderligere 100 gram revet mozarellaost

Nu undnytter jeg bagepapiret. Jeg tager fat ( med 2 hænder) og løfter den ene halvdel af pizzaen ind over den anden.

Lirker den over på pizzapladen, og lukker den godt lags kanten, gerne med en gaffel.

Imens er min gaskuglegrill sat til indirekte varme 350 grader.
Og calzonen får så ca 12 minutter på grillen.

Og så kunne vi spise

Og sådan, så den ud inden i

Du spørger måske dig selv om vi kunne smage grønkålen?
Overhovedet ikke, men vi fik en calzone i en rigtig flot farve.
Og den anden del af dejen laver jeg en grøn pizza med i morgen.
Kategori:











