Grill Amok.dk

Torsk med sennepssovs og rødbederelish

DSC_0721.JPG-for-web-normal-1325164568

Nu er det snart nytår og mange vælger denne dag at lave kogt torsk.

 Der er et hav af variationer på hvad der skal være af tilbehør til en rigtig omgang kogt torsk. 

Her er mit bud.

Start dagen før med at lave en portion rødbederelish.

Min opskrift på den er hentet fra denne bog skrevet af Camilla Plum

DSC_0730.JPG-for-web-normal-1325164252

Bogen fik jeg i julegave sidste år, og jeg har kikket en del i den i de sidste 14 dage, og fundet ting jeg synes lyder spændende.

Bla.a en udgave af rødbederelish med peberrod som hun kalder “Chrein”

Den er som følger:

 

300 gram rå rødbeder

100 gram syltede rødbeder

2 dl rødbedelage

50 gram peberrod

æbleeddike ( jeg valgte æblecidereddike)

salt

Start med at tage et par gummihandsker på, når du behandler de rå rødbeder.

Begynd med at skrælle de rå rødbeder, og rive dem til lange tynde julienne stykker.

Nemmest på et mandolinjern, men kan sagtens snittes fint med en kniv.

Kom dem i en skål.

Så fintsnittes/rives syltede rødbeder.

Jeg havde ikke hjemmesyltede, så 100 gram fra et glas, måtte udgøre den del.

Efter at være blevet fint snittet, kommes de med op i skålen.

Knap 50 gram peberrod blev fintrevet og sat til side.

2 dl rødbedelage, var lige den mængde, jeg havde i mit glas med rødbeder

 

Rør lagen i rødbederne sammen med lidt æbleeddike, jeg brugte ca 3/4 dl

og salt, her må man smage sig frem, men start med 1 tsk fuld.

Camilla skriver:” især peberrodmængden er svær at angive, da noget peberrod er rivende stærk, andet mildt”.

Så jeg startede med, at komme halvdelen i og så spæde op, både med peberrod og æblecidereddike lige til den sad i skabet.

Den skal være meget stærk.

Camilla skriver: “Men en chein skal være , så tårerne rinder”.

Jeg havde næsten tårer i øjnene, da jeg lavede den i går.

Men da den kom på bordet i dag, var den mildnet og slet ikke så stærk, som i går, men der var stadig meget hot stof tilbage

Perfekt til sådan en omgang kogt torsk.

DSC_0709.JPG-for-web-normal-1325164390

Relishen kan bruges til alt der er røget, til kogt kød, bøf, frikadeller, alle slags fisk osv

Den kan holde sig i månedsvis i køleskab

 

Torske stykket blev rengjort og pudret med 1 spsk salt.

DSC_0701.JPG-for-web-normal-1325164415

Så en tur i køleskabet i 1 times tid.

Torske stykket blev derefter skyllet let og lagt i en gryde

sammen med 4 laurbærblade

10 peberkorn

1 spsk eddike

koldt vand så torsken lige er dækket.

DSC_0708.JPG-for-web-normal

Så snart det koger sættes temperaturen ned, så det kun sitrer eller bobler meget lidt under låg.

giv det 15 minutter og tag så gryden af, og lemp forsigtigt fisken over på et fad.

DSC_0717.JPG-for-web-normal

Imens var der blevet kogt kartofler og lavet sennepsovs.

Fiskemanden gav mig denne sennep, da jeg købte torsken. Ganske gratis

DSC_0710.JPG-for-web-normal-1325164497

Og den blev brugt til at lave sovs med.

Jeg laver sovsen, som alm opbagt sovs, hvor jeg tilsætter godt med fiskefond og så minimælk, til sovsen er halvtyk.

Så godt med sennep og salt i

Mums

DSC_0712.JPG-for-web-normal-1325164523

Så var maden færdig.

DSC_0721.JPG-for-web-normal-1325164568 DSC_0722.JPG-for-web-normal-1325164593

DSC_0724.JPG-for-web-normal-1325164649 DSC_0725.JPG-for-web-normal

DSC_0726.JPG-for-web-normal-1325164700

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.