60 gram mandler
250 gram mel
½ tsk hjortetaksalt
125 gram sukker
Korn fra 1 stang vanilie
200 gram køleskabs koldt smør
1 knivspids fint salt
1 æggeblomme
Start med at smutte mandlerne og hak dem til fint mel på en foodprocessor.
Sigt mel og hjortetaksalt sammen.
Bland mandelmel, sukker og vaniliekorn i melmassen.
Hak smørret ud i små tern og smuldr det i dejen.
Rør æggeblommen med saltet, og kom det i dejen.
Saml hurtigt dejen til en klump og pak den i witawrap.
Læg den på køl et par timer i køleskab.
Og så kan de laves.
Du kan køre dem på en kødhakkemaskine med en stjerneskabelon, eller bare brække dejen af i mindre stykke, og trille den til tynde pølser.
Sørg for, at du triller dem helt tyndt ud, faktisk lidt tyndere, end man tror, ellers risikerer du, de flyder sammen.

Skær dem i stykker af 7-8 cm´s længde, og saml dem til små kranse, og placer dem på et stykke bagepapir på bageplader.

Sæt grillen på 200 grader indirekte varme
Eller hvis du bruger ovn skal den også sættes til 200 grader traditionel ovn, og bag en plade af gangen.
De skal bage 7-8 minutter, øverst i ovnen.






