Grill Amok.dk

Tigerens øje …en kaloriebombe og lidt om fletning af bacon

Opskrift af
45
Forberedelse: 15 | Tilberedelse: 30 | Portioner: 1
Jeg opdagede at jeg aldrig har fået lagt en opskrift op på tigerens øje.
En opskrift til grillfolket der har floreret på nettet i de sidste 5 år.
Jeg har faktisk lavet den flere gange før, men aldrig fået den lagt op.
Har du problemer med kolesteroltallene er dette nok ikke lige en opskrift du skal kaste dig ud i ofte.
Personligt er jeg stop mæt efter 3/4 af sådan en. Så hundene hygger sig ofte med resten.

Laver du den i stedet for i en ovn, så læg dem på en rist over den dybe stegeplade.

Du skal bruge følgende pr person
1 æg
3 skiver toastbrød, hvilken slags bestemmer du selv
ca 2 pakker bacon

Start med at måle omkredsen på 3 stykker af dit valgte toastbrød, så du sikrer dig din flettede bacon måtte er stor nok.
Derefter ligger du enten bagepapir eller witawrap ud på køkkenbordet og fletter dit bacon.
Her er 2 varianter af flettet bacon
1 er når stykkerne er lange nok.
Flip hver andet stykke lidt bagud og læg et stykke på.
Flip dem tilbage og vend de andre stykker bagud.
Læg nu et nyt stykke på tværs.
1-_DSC0173_8180 1-_DSC0174_8181 1-_DSC0175_8182
Fortsæt med at lægge nye stykker på den anden led til du når enden på måtten
1-_DSC0176_8183
Er dine bacon skiver kortere end det du skal bruge, kan du forlænge dem sådan
Klip x antal stykker i halv længde og placer dem i “hullerne”
1-_DSC0168_8175 1-_DSC0169_8176
Når du efterfølgende fletter dit bacon, skal du så ligge ½ stykke i enden, skiftevis i den ene og i den anden ende.
1-_DSC0171_8178
Men i dette tilfælde var 1 skive i længden nok til dagens opgave
Først ligger du et stykke toastbrød midt på dit flettede bacon
1-_DSC0177_8184 1-_DSC0178_8185
Det næste stykke laver du et rundt hul i, eks med et glas
1-_DSC0179_8186 1-_DSC0180_8187
Placer det oven på det andet stykke toast, og slå et helt æg i i midten
1-_DSC0181_8188 1-_DSC0182_8189
Placer derefter det sidste stykke toast oven på
1-_DSC0184_8191
Pak brødet forsigtigt ind
1-_DSC0185_8192 1-_DSC0186_8193
Vil du spare lidt på bacon mængden skal du ikke lave måtten så lang….bare sikre dig du KAN lukke den i enderne.
1-_DSC0187_8194
Nu skal de på grillen ved INDIREKTE varme på 200 grader i ca 30 minutter:
Ligger du dem i en bakke , så sikre dig der er masser af huller til at få fedtet til at kunne løbe af.
Der bliver i forvejen suget så meget fedt ind i toastbrødet.
1-_DSC0188_8195
Tag dem først af når baconen er ordentlig gennemstegt
1-_DSC0191_8198
Som her
1-_DSC0192_8199
Og her er så årsagen til retten har fået sit navn
1-_DSC0196_8203

Velbekomme

 

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.