Jeg havde lyst til oksekød.
S
å et par stykker Teres Major var hevet op af fryseren og dagen før gjort klar til grillen med denne spændende rub.
Efter de var blevet rubbet fik de lov at ligge indpakket i lidt wita wrap i køleskabet i ca 18 timer, men mindre kan også gøre det.

Men inden de kom ud af køleskabet og blev lagt på grillen var der lige noget tilbehør der skulle laves.
Så jeg besluttede at lave flødekartofler til.
Opskriften finder du her
Men hvorfor ikke lige peppe dem lidt op ???
Så efter at have skåret en rigelig mængde kartofler i skiver, og hakket lidt løg.
Blev det som sædvanligt lagt i et grill egnet fad…idag blev det en folie bakke.
Og oven på kom jeg 1 spsk af denne skønne karry og 2 tsk af denne salt


Slutteligt rev jeg noget god ost ( ca 150 gram) og lagde oven på

Mens jeg gjorde kartoffelfadet klar havde jeg smidt 40 heat beads i min turbo grillstarter ( BBQ Jet)
Så jeg kunne komme igang med det samme jeg var færdig i køkkenet

Da kartoflerne skulle på indirekte og bøfferne på direkte, valgte jeg at fylde grillen sådan her


på med låget og ind og lave pesto og salat

Efter ca 30 minutter vendte jeg lige folie bakken 180 grader så begge lang sider havde en periode med mere varme på den ene side.
Håber du kan følge hvad jeg mener.
Jeg havde dog ikke på noget tidspunkt staniol over fadet, denne gang.
Inde i køkkenet gik jeg igang med at lave ramsløg pesto opskriften finder her
Jeg ville teste denne lækre olie i går så den blev justeret en anelse.
Først ½ dl af denne olie

og ½ dl af denne olie

Det gav en lidt mindre “våd” pesto, men nøøøøj hvor smagte den godt.

Lidt salat blev også bikset sammen.
Her blev det
icebergsalat,
rødspidskål,
½ æble, og
½ rød peberfrugt

Efter 1 time var kartoflerne helt møre

Så de kunne tages ind , og kødet kunne komme på mens kartoflerne lige fik lov at køle lidt ned.
Kødet bliver faktisk bedst hvis du tager det ud af køleskabet ca ½ time før det skal på grillen. Og her kommer min køkken ovn endelig til nytte....jeg stiller frisk kød i det, så en evt lækkersulten hunni ikke lige rydder køkkenbordet for kød, samt en god måde at undgå evt fluer om sommeren på ;-)
Jeg pensler lige kødet med en anelse olie inden jeg ligger det på grillen…… på direkte varme.

Jeg giver dem 3-4 minutter på hver side.
Hvis du tager dem direkte fra køleskabet skal du påregne lidt længere tid på hver side… men anvend et termometer, hvis du ikke er så hardcore at du kan teste kød ved hjælp af trykke metoden.

Så kunne vi spise
Og her er min tallerken
















