Grill Amok.dk

Svinemørbrad lavet sous vide

For flere år siden købte jeg et sous vide kogekar, vakuumsuger og en masse vakuumposer ..... og efter at have "leget" med det et par gange røg det ind i skabet.
Men nu føler jeg mig endelig klar til at bruge det noget mere, så fremadrette vil der dukke flere opskrifter/ ide oplæg op her på hjemmesiden.
Igår blev udstyret så hevet frem igen, og efter lidt hotline hjælp fra en ven, var jeg klar til at forsøge mig med lidt svinemørbrad.

I søndags fandt jeg en stor kasse svinemørbradhoveder i Bilka.
Kassen bestod af 7 pakker med hver 4 mørbradhoveder.
Den 1. pakke blev brugt til denne ret.

Først blev alle sølvhinder fjernet, og kødet fik lidt …kun lidt …..krydderier
 
Af dette krydderi

Og pakket ind i bacon

Og vakuumeret i 2 poser med 2 i hver…. vi er jo kun 2 så den anden pose kan vi få en anden dag.
 
derefter blev sous vide karet tændt og sat til 58 grader
Og så snart det var nået dertil kom jeg begge pakker i karet

Jeg havde læst mig frem til at svinemørbrad skal have 3 timer ved 58 grader, så det fik de.
Så snart de 3 timer var gået havde jeg gjort min køkkenvask klar til lynafkøling af den pose med mørbrad vi ikke skulle bruge.
Og her fik den lov at ligge, mens jeg gjorde den anden pakke klar til grillen.
Og så snart kødet på grillen atter var inde, røg den i fryseren.

Posen blev klippet op og den væde der var i posen hældte jeg ud…….havde jeg eks lavet alm brun sovs ville jeg nok have brugt det i sovsen.
Og nu så kødet sådan ud
 
Fuld skrue på grillen i ca 2½ minut pr side ved direkte varme

og så så kødet sådan ud

Det blev skåret op og serveret sådan

Og det var mør og meget lækkert, men næste gang vil jeg krydre det noget mere….for det kan det sagtens klare, måtte jeg erkende.
Hvad så med den anden pakke jeg smed i fryseren…??? ….jo det var derfor jeg selv lige måtte have gang i hotline ….
Det tøer man op i køleskab og kommer defter tilbage i sous vide karet i eks 1 time så det igen har nået en god kernetemperatur, og så kommer man det på grillen og lige giver kødet det sidste.

Det laver jeg et indlæg om når jeg kommer dertil 🙂

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.