Saltindbagning af fisk er en god ting, især når man bruger fede fisk.
Det er meget nemt.
Man behøver ikke at pakke hele fisken ind.
Nej du finder et passende fad (som kan tåle at komme på grillen) og forer fadet med bagepapir, men undgå at bagepapiret stikker ovenud.
Så renser du fisken uden på og inden i, og lader hoved blive på.
Find nogle passende krydderurter og fyld bugen med dem.
Igår brugte jeg frysetørret krydderurter.
I næsten alle supermarkeder kan du finde små pakker, med forskellige krydderier i frysemontren, hvis du ikke lige har nogen i din have eller friske i vindueskarmen.
Placer fisken på fadet, men du skal ikke smøre bagepapiret med evt fedtstof
Du skal ikke krydre fisken uden på.
Find en skål og kom
-500 gram salt helst groft
-1 æggehvide
i skålen og bland det godt med fingrene.
Kom en håndfuld af denne blanding oven på fisken af gangen, så den er pakke ind i saltmassen over det hele…………dog ikke på undersiden.
Placer fadet på grillen på indirekte varme ved 160 grader i 45 minutter.
Bruger du meget store fisk, skal du beregne lidt længere tid i grillen, ( og måske lidt mere salt) men stadig ved 160 grader.
Her er den færdig bagte fisk
Tag fat i bagepapiret og stil fisken på et spækkebrædt.
Nu skal salt skallen brydes.
Find eks en grydeske eller en kniv og bank på salt skalden så der kommer hul.
Bruger du en kniv, så brug bagsiden af skæret, så du undgår at slå fisken til plukfisk.
Så er den klar til at blive delt i ønskede portioner
Jeg fandt den dag 2 kg rødbedemix til en flad 10´er, så tilbehøret blev
Til 2 personer
1 gul rødbede
1 stribet rødbede
1 rød rødbede
3 kartofler
1 stor gulerod
Alle rodfrugterne skæres i mundrette bidder.
Kom dem i en plastikpose.
Hæld en god sjat olivenolie og ønskede krydderier i posen.
Ryst den godt og anbring indholdet i et grill egnet fad.
Find en god balsamico eddike og hæld 1 dl eller mere over rodfrugterne.
Jeg brugte denne olivenolie og denne balsamico eddike
Pak fadet ind i staniol og sæt det på grillen ved indirekte varme i 1 time ved 160 grader, så er rodfrugterne al dente.
Skal de være helt bagte………….så de kan tygges af en tandløs skal de have ½ time mere.
sådan så min tallerken ud
Salt indbagt fisk og rodfrugt smager pragtfuldt sammen, men kan sagtens laves hver for sig, med andet tilbehør/ kød.
Jeg beklager at billederne blev lige lidt, for tæt på, men jeg har lige fået et nyt objektiv til mit kamera, som jeg lige skal lære at bruge rigtigt.
















