Det er jo nemt at købe de forskellige frostpakker med færdigblandet salat der bare skal på komfuret i få minutter.
Men……. selvom det tager lidt længere tid at lave det selv fra bunden, ja så foretrækker jeg det.
Denne salat er med couscous.
Jeg har valgt den grove type der skal brunes af i 5 minutter og derefter simre med vand i 10 minutter og så stå i 10-15 minutter.
Ærligt ja så tager det ca 30-35 minutter fra du begynder til den står på bordet.
Men de andre madvarer til måltidet tager jo lige så lang tid, …. så hvorfor ikke lave din salat, som du ønsker den 🙂
Her er min udgave fra igår.
til 2 personer
1 dl cous cous
15 gram smør
2 dl kogende vand
1 tsk graham marsala …eller eks karry
Resten af grøntsagerne i denne var
ærter
lidt blomkåls buketter fint hakket
Rød spidskål ( min ynglings kål pt) fint snittet
Gulerødder, fint snittet i bitte små tern
Marinade
3 spsk rapsolie
2 spsk æbleeddike
1 nip salt ( ml 2 fingre)
ca 1 spsk honning
1 tsk graham marsala
Selve marinaden skal være let syrlig, men ikke sur.
1 dl cous cous
smelt 15 gram smør i en gryde
Kom cous cous i og lad dem simre i smøret i 5 minutter.
Tilsæt 2 dl kogende vand.
Og 1 tsk graham marsala
Rør godt om, og lad det simre i 10 minutter.
Derefter trkkes det af varmen og står 10-15 minutter i gryden under låg.
Imens kan du ordne resten af grøntsagerne.
Her brugte jeg
Ærter,
fint hakket gulerød i bitte små tern
En rest blomkålshoved i små buketter
rød spidskål skåret meget fint.
Rør marinaden sammen, og tilsæt graham marsala
Hæld cous cous over i en skål
tilsæt marinaden og rør den godt ind i cous cousen
Tilsæt resten af de ordnede grøntsager
Server den mens den endnu er en anelse lun
Velbekomme