Denne salat er er lavet af følgende
Brune kikærter
friske grønne ærter
rødspidskål
rå løg.
Kikærterne fik efter de var kogt følgende marinade:
1 spsk rapsolie
1 tsk æblecidereddike
Lidt flagesalt og hvid peber
Dressingen der blev hældt over til sidst bestod af:
1 dl græskyoghurt
1 tsk frisk citronsaft
½ tsk spidskommen
1 frisk presset hvidløg
lidt flagesalt
Opskriften passer til 2 personer.
fandt disse lækre brune kikærter i en indisk butik.
Har du ikke mulighed for at skaffe dem, så brug alm kikærter
Om aftenen blev ½ dl brune kikærter lagt i blød til næste dag
De blev derefter kogt i 35 minutter i rigelig vand tilsat salt
En marinade bestående af
1 spsk rapsolie
1 tsk æblecidereddike
Lidt flagesalt og hvid peber
blev pisket sammen oghældt over de lune kikærter.
Rør om et par gange.
Når kikærterne var blevet afkølet blev der tilsat frisk ærter og de fik igen lov at stå og trække nogle minutter.
Derefter kom de over i en større skål ( kunne jeg selvfølgelig have gjort fra start)
Og fint snittet rød spidskål blev tilsat ( du kan selvfølgelig også bruge den gængse grønne udgave)
½ fint snittet og hakket løg
vend det hele rundt og lad det trække yderligere 10 minutter
Mens salaten trækker laves dressingen
1 dl græskyoghurt
1 tsk frisk citronsaft
½ tsk spidskommen
1 frisk presset hvidløg
lidt flagesalt
Rør det sammen og smag det til.
Fordel i portions anretninger
og hæld dressingen over.
Velbekomme