400 gram kogte, pillede rødbeder ( = ca 500 gram før de koges)
3 syrlige æbler
4 hakkede cornichoner
Dressing
1½ dl cremefraiche 18%
2 spsk mayonaise
1 spsk grov dijon sennep
salt og peber.
Start med at vaske rødbederne, men du må ikke begynde at skære noget af.
Kom dem i en gryde med letsaltet vand, så det lige dækker.
Kog rødbederne møre. Små rødbeder tager ca 30 minutter, store op til 60 minutter.
Hæld vandet fra gryden og kom derefter iskold vand over rødbederne.
Nu kan du nemt fjerne skællen, tag et par enganghandsker på, mens du gør det, hvis du ikke vil have røde hænder.
Du kan også komme witawrap eller sølvpapir over skærebrættet, hvis du vil undgå det bliver rødt.
Skær derefter enderne af rødbederne, og lad dem køle ned ( tager 20 minutter ca)
Imens det køler ned kan du fjerne kerner og blomst fra æblerne og skære dem i mindre tern.
Og lave dressingen klar.
Rør cremefraiche med mayonnaise, og smag den til med sennep, salt og peber.
Nu skærer du rødbederne i strimler, og blander dem med æbler og cornichoner.
Hæld dressingen ud over og vend den omhyggeligt med salaten.
Tilsæt evt friske krydderurter efter egen smag.
Server i små skåle ved siden af tallerkenen.
Du kan især bruge denne salat til vildtkød og svinekød, og garanteret også andre ting.
Prøv dig frem 🙂
Velbekomme
NB hvis du klikker på de små billeder popper de op som store billeder.
Én anmeldelse