Opskriften er hentet fra Årstidernes bog, Alle aarstiderenes livretter. Og den er rigtig lækker til vildt og fisk.
Du skal bruge til 2 personer
1 rødbede ( ca 150 gram)
1 gulerod ( ca 150 gram)
1 æble ( ca 150 gram)
25-30 gram valnødder
1 lille spsk honning
1 spsk citronsaft
1 spsk oliven olie
salt og peber
evt blad selleriblade
Skyl og skræl rødbede og gulerod, og fjern kernehuset i æblet.
Riv det hele groft ned i en stor skål og vend det rundt.
Hak valnødderne groft
Kom valnødderne på en varm og tør pande
og rist dem let.
Tilsæt honning og lad det glasere i 1 minut, men endelig ikke ved for høj varme, træk evt panden af blusset.
Tilsæt citronsaft, olivenolie, lidt salt og peber.
Vendt det rundt og træk atter panden af blusset.
Lad nødderne afkøle og vend dem i rødbedeblandingen.
Drys evt hakket bladselleriblade udover.
Her er de serveret til en krondyr klumpsteg
Én anmeldelse