Grill Amok.dk

Rødbede med æble og valnød

DSC_0019.JPG-for-web-large-1362780592

 

Opskriften er hentet fra Årstidernes bog, Alle aarstiderenes livretter. Og den er rigtig lækker til vildt og fisk.

Du skal bruge til 2 personer

DSC_0009.JPG-for-web-large-1362780769

1 rødbede ( ca 150 gram)

1 gulerod ( ca 150 gram)

1 æble ( ca 150 gram)

25-30 gram valnødder

1 lille spsk honning

1 spsk citronsaft

1 spsk oliven olie

salt og peber

evt blad selleriblade

Skyl og skræl rødbede og gulerod, og fjern kernehuset i æblet.

Riv det hele groft ned i en stor skål og vend det rundt.

DSC_0011.JPG-for-web-large-1362781045

Hak valnødderne groft

DSC_0016.JPG-for-web-large-1362781109

Kom valnødderne på en varm og tør pande

DSC_0017.JPG-for-web-large-1362781441

og rist dem let.

Tilsæt honning og lad det glasere i 1 minut, men endelig ikke ved for høj varme, træk evt panden af blusset.

Tilsæt citronsaft, olivenolie, lidt salt og peber.

Vendt det rundt og træk atter panden af blusset.

DSC_0018.JPG-for-web-large-1362781473

Lad nødderne afkøle og vend dem i rødbedeblandingen.

DSC_0019.JPG-for-web-large-1362780592

Drys evt hakket bladselleriblade udover.

Her er de serveret til en krondyr klumpsteg

DSC_0025.JPG-for-web-large-1362781561

DSC_0028.JPG-for-web-large-1362781588

Velbekomme

Kategori:

Én anmeldelse

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.