Jeg fik en kæmpe portion rabarber tidligere på sommeren, så der ligger stadig mange kilo i fryseren og i dag fik jeg lyst til at lave kompot med et tvist. Og helt ærligt ....mums det smager godt. Denne portion svarer til et glas på ca ½ l
Jeg brugte:
500 gram rabarber skåret i ca 2 cm lange stykker
125 gram muscovado rørsukker
½ tsk lakridspulver
4-5 timiankviste ( gerne de helt bløde af slagsen )
1 grillegnet fad
stanniol til at dække fadet med
Eller en römertopf ( du har gennemvædet med vand i 20 minutter.
Start med at tø dine rabarber op/ eller lige hentet ind og renset og skåret i ca 2 cm lange stykker

Tænd grillen og styr den ind på 200 grader indirekte varme
Bland muscovado rørsukker med lakridspulveret

Kom rabarberstykkerne i bundet af fad/ Römertopf

drys timian ud over rabarberne ( fjern de længste kviste inden du kommer dem i)

derefter drysses muscovado rørsukkerblandingen ud over.

Tætn fadet/ låg på Römertopf og stil den i grillen i 20 minutter.

Tag fadet ud af grillen og kom det på glas





