Grill Amok.dk

Paella med kylling

 DSC_0281.JPG-for-web-normal (1)

Når man nu har sat næsen op efter en bestemt menu.

Og efterfølgende erfarer……………………………………….. at man lige havde glemt og tjekke om alle ingredienser var i hus.

Ja så laver man da retten alligevel, af det man har hjemme.

Igår skulle vi have Paella og Asconaen blev kørt i stilling.

Jeg brugte følgende ingredienser til 2 personer.

2 spsk olivenolie

300 gram kyllinginderfilet.

200 gram kæmpe rejer

1 ds blæksprutter i marinade ( i mangel af muslinger)

200 gram ærter

3 snackpeber eller 1-2 almindelige peberfrugter.

1 helt hakket løg

1½ dl løse ris ( man kan købe rigtige paella ris, men alm parboilled eller naturris, kan nu også sagtens bruges)

ca 7 dl hønsebouillon

½ tsk røget paprika

1 brev paellakrydderi ( se det længere nede i teksten)

salt

Først blev tragten sat til direkte grillning, for så slipper man for, at skulle vende tragten senere.

Kylling inderfiletter blev tør marinerede om morgenen, så de kunne nå at suge smag.

Nu blev de lagt langs kanten på grillen i det indirekte område, mens peberfrugterne blev lagt på direkte grillning.

DSC_0255.JPG-for-web-normal

Så snart kød og peberfrugter var grillet blev de taget af.

Peberfrugterne blev lagt i en frysepose, så de kunne køle og efterfølgende flås, og hakkes i mindre stykker.
Kylling stykkerne blev skåret i mindre stykker, og lagt til side til senere.

Risten blev taget af grillen og hængt på væggen, og panden fra gourmet sættet sat på.

Hæld olien på panden og det hakkede løg svitses, uden at blive brunt

DSC_0258.JPG-for-web-normal

Ris hældes ved og steger med i 1-2 minutter

DSC_0259.JPG-for-web-normal

tilsæt 1 brev paella krydderier

DSC_0272.JPG-for-web-normal

og ½ tsk røget paprika

DSC_0273.JPG-for-web-normal

Begge dele køber jeg hos http://www.madeinspain.dk/ som også har en fysisk butik i Esbjerg.

Skru nu helt ned for blusset og hæld lige så forsigtigt 1 dl af hønsebouillonen på panden

Skru nu op så væden kun lige bevæger sig i overfladen, og fortsæt med at hælde bouillon på over af flere omgange, så snart du kan se vandet er ved at være væk.
Har du en suppeøse, er den super til opgaven.

DSC_0260.JPG-for-web-normal

Efter ca 15 minutter tilsætter du de hakkede og flåede peberfrugter og ærter

DSC_0270.JPG-for-web-normal DSC_0271.JPG-for-web-normal

Efter ½ time er risene al dente og rejer, kyllingekød og blækspruttekød ( eller muslinger) tilføjes.

DSC_0279.JPG-for-web-normal

Giv det ca 10 minutter på panden og smag så til med salt.

DSC_0280.JPG-for-web-large

Velbekomme

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.