Grill Amok.dk

Ossobuco på bon-fire

 

Opskrift til 4 personer

1½ kg kalveskank eller okseskank eller lammeskank

2 spsk mel  + lidt ekstra til gryden

Salt og peber

2-3 løg

2-4 fed hvidløg

2 gulerødder

¼  selleri eller som i dag lidt pastinak og persillerod

2 spsk olivenolie

2 dl tør hvidvin

1  brik eller dåse groft hakkede tomater

2 laurbærblade’

en godt portion frisk timian

1½ dl kalve eller okse bouillon

Serveres med ris eller kartoffelmos.

Jeg starter  med at sætte et rør Head beat over  eller lav et bål af trækruder.

Mens  briketter/ træ bliver klar forberedes maden.

Start med at lave nogle snit i de yderste sener på kødet så det ikke buler under tilberedningen.

Vend kødet i krydret mel.

Hak løg og hvidløg

Skræl gulerødderne og de andre grøntsager, og skær dem i mundrette bidder.

Gør de andre ting klar, og tag en jakke på og bær det hele ud til bonfiren, når kul/ træ er klar

DSC_0664.JPG-for-web-normal-1326480543

Jeg starter altid med at placere gryden meget tæt på varmekilden, mens jeg bruner af, og jeg skal være over det så længe.

Start med at komme olie i gryden og brun kødet af under kraftig varme.

DSC_0667.JPG-for-web-normal

Da bunden i gryden ikke er så stor, skal man brune kødet af over nogle omgange.

Når kødet er brunet af tages det op af gryden.

Dernæst kommes løg og hvidløg i gryden og svitses til de er gyldne.

DSC_0670.JPG-for-web-normal

Så tilsætter du resten af grøntsagerne og lader dem brune med et par minutter.

DSC_0672.JPG-for-web-normal

Så strøer jeg lidt ekstra mel ( ca 1 spsk ) ud over grøntsagerne og rører rundt, det giver en lidt tykkere sovs

DSC_0673.JPG-for-web-normal

Læg kødet tilbage i gryden sammen med laurbærblade og timian.

DSC_0675.JPG-for-web-normal-1326480723

Tilsæt hvidvin, bouillon og de hakkede tomater.

DSC_0676.JPG-for-web-normal-1326480744

Vent på at gryden igen begynder at koge.

Så trækkes gryden op så det fortsat bobler svagt, og låget lægges på.

DSC_0679 (1).JPG-for-web-normal

At styre varmen på et bonfire er det lidt anderledes end i en grill.

Men det kan sagtens læres 

Blæser det det mindste, her mens det fortsat er rimelig koldt, skal man jævnligt tjekke, om det bobler, som det skal.

Jeg har erfaret, at nogle gange skal man trække gryden mod venstre fra bålet, hvis det blæser fra højre osv.

Desuden skal man lige huske, at træ/briketter synker sammen, så man må  påregne at skulle sænke gryden undervejs , for fortsat at holde gryden i kog.

Men når man først har fået styr på det, er det nemt nok at styre en gryde uden at få sveden eller rå mad..

Men tjek altid en simre gryde med ½ times interval, bare for en sikkerheds skyld.

I dag var det faktisk så koldt ude sidst på eftermiddagen, så den sidste ½ time måtte jeg sætte gryden direkte oven på briketterne.

DSC_0680.JPG-for-web-normal

Bruger du kalveskank skal du beregne ca 2½ times simretid, er det okseskank skal du bruge 3½ time, og er det lammeskank 1½ time.
Men husk giver du retten længere tid, sker der ikke noget ved det, nej det bliver det faktisk kun bedre af.
I dag fik retten 3½ time og det var bare super mørt.

Og her er min tallerken, man kan næsten ikke se kartoffelmosen, så fuld var tallerkenen

DSC_0684.JPG-for-web-normal-1326480897

Sandelig om det ikke lykkedes mig at læsse lidt coleslaw på tallerkenen også

DSC_0686.JPG-for-web-large

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.