En af de retter der dukker op igen og igen hos os er Moussaka. Den bliver lige gerne lavet med lammekød som med oksekød. Og det smager altid dejligt. Her finder du min udgave
Til 4 personer
2 auberginer ( 700 – 800 gram)
salt
Kødsovsen:
2 løg
3 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
400/500 gram hakket lammekød, eller hvis du ikke har lammekød hjemme, kan du istedet bruge hakket oksekød.
1 ds hakkede tomater eller 5-6 store tomater, der skæres i små tern.
2 spsk tomatpurè
1½ dl hvidvin eller tør vermouth
2 spsk hakket persille
1 tsk stødt allehånde
2 tsk koriander
Salt og peber
5-6 dl mornaysovs (opskriften finder du her)
Start med at skære auberginerne i tynde skiver ca 1 cm tykke.
Drys dem med groft salt og lad dem trække i ca 20 minutter.
Imens de trækker kan du lave mornay sovsen.
Skyl saltet af aubergineskiverne.
Rist dem på en tør pande med nonstick belægning, eller bag dem ved 200 grader på grillen i ca 10 minutter ( eller i din ovn)
Imens laver du kødsovsen
Kødsovs
Hak løg og hvidløg groft.
svits dem i olien
Tilsæt det hakkede kød
Når kødet er brunet af; tilsættes de øvrige ingredienser- dog ikke mornaysovsen
Lad det simre i 5-7 minutter
Smør en bradepande, foliebakke, eller hvad du normalt bruger som fad i din grill,
læg halvdelen af  aubergineskiver i bunden af fadet.
Hæld kødsovsen over aubergineskiverne.
Læg de sidste aubergine skiver oven på, og kom mornaysovsen oven på
Kom fadet på grillen ved 200 grader INDIREKTE varme i ca 45 minutter.
Skulle det knibe med, at få grillen op på 200 grader, kan du nøjes med 175/180 grader, og blot øge tiden til 55-60 minutter.
Lidt billeder og tekst:
Start med at skære auberginerne i tynde skiver ca 1 cm tykke.
Drys dem med groft salt og lad dem trække i ca 20 minutter.

Imens de trækker kan du lave mornays sovsen.
Skyl saltet af aubergineskiverne.
Rist dem på en tør pande med nonstick belægning, eller bag dem ved 200 grader på grillen i ca 10 minutter ( eller i din ovn)
Smør en bradepande, foliebakke, eller hvad du normalt bruger som fad i din grill, læg halvdelen af  aubergineskiver i bunden af fadet.

Kødsovs
Hak løg og hvidløg groft.
svits dem i olien
Tilsæt det hakkede kød
Når kødet er brunet af; tilsættes de øvrige ingredienser- dog ikke mornaysovsen
Lad det simre i 5-7 minutter
Hæld kødsovsen over aubergineskiverne

Læg de sidste aubergine skiver oven på, og kom mornaysovsen oven på
 
Kom fadet på grillen ved 200 grader INDIREKTE varme i ca 45 minutter.
Skulle det knibe med at få grillen op på 200 grader, kan du nøjes med 175/180 grader og blot øge tiden til 55-60 minutter.
Det bliver det ikke ringere af.
 





