Artiskok er en dejlig spise.
Her er et forslag på hvordan du selv kan lave marineret artiskok.
Til 4 personer
Ingredienser:
2 artiskokker (friske)
vand,
salt,
citronsaft
Lidt olivenolie
og lidt valnøddeolie (sidst købt i superbrugsen)
noget mindre balsamico – det må ikke smage af basalmico kun give lidt syrlighed til olien
en lille håndfuld frisk koriander, eller ca 1 spsk tørret
1 fed hvidløg
måske lidt salt
Skær stilken af artiskokkerne, og kom dem i en gryde og tilsæt kogende vand, så det næsten dækker
Tilsæt lidt salt og lidt citronsaft.
Kog ca 40 min, så man let kan løsne dens blade. Lad dem kølne lidt af og skrab bladene fri for kød.
Gem kødet og kasser bladene. Fjern skægget
og del bunden i lidt grove stykker. Muligvis skal du kassere lidt mere stilk
Bland olier og balsamico.
Tilsæt presset hvidløg,
hakket koriander og evt. lidt salt.
Det er vigtigt at smage dressingen til,
Den SKAL smage af valnød, koriander og hvidløg. Kødet (bladskrab og bund) blandes med marinaden
Nu skal det stå og trække et par timer, men man kan også lave dagen i forvejen.
Du kan også komme lidt hakket valnød i som ekstra smagsforstærker
Marineret artiskok kan anvendes, som tilbehør til et hav af retter, vælg selv
Velbekomme