Grill Amok.dk

Marineret Artiskok

indiskagurkesalat.JPG-for-web-normal

Artiskok er en dejlig spise.
Her er et forslag på hvordan du selv kan lave marineret artiskok.

Til 4 personer
Ingredienser:
2 artiskokker (friske)
vand,
salt,
citronsaft
Lidt olivenolie
og lidt valnøddeolie (sidst købt i superbrugsen)
noget mindre balsamico – det må ikke smage af basalmico kun give lidt syrlighed til olien
en lille håndfuld frisk koriander, eller ca 1 spsk tørret
1 fed hvidløg
måske lidt salt 

Skær stilken af artiskokkerne, og kom dem i en gryde og tilsæt kogende vand, så det næsten dækker

artiskok1.jpg-for-web-normal artiskok2.jpg-for-web-normal

Tilsæt lidt salt og lidt citronsaft. 

Kog ca 40 min, så man let kan løsne dens blade. Lad dem kølne lidt af og skrab bladene fri for kød. 

artiskok3.jpg-for-web-normal artiskok4.jpg-for-web-normal
Gem kødet og kasser bladene.                            Fjern skægget
artiskok5.jpg-for-web-normal artiskok6.jpg-for-web-normal
 og del bunden i lidt grove stykker. Muligvis skal du kassere lidt mere stilk
artiskok7.jpg-for-web-normal artiskok8.jpg-for-web-normal
Bland olier og balsamico.
Tilsæt presset hvidløg,
hakket koriander og evt. lidt salt.
Det er vigtigt at smage dressingen til,
Den SKAL smage af valnød, koriander og hvidløg.  
Kødet (bladskrab og bund) blandes med marinaden
artiskok9.jpg-for-web-normal artiskok10.jpg-for-web-normal
Nu skal det stå og trække et par timer, men man kan også lave dagen i forvejen.
indiskagurkesalat.JPG-for-web-normal

Du kan også komme lidt hakket valnød i som ekstra smagsforstærker
Marineret artiskok kan anvendes, som tilbehør til et hav af retter, vælg selv

Velbekomme

 

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.