Grill Amok.dk

langtids grillet lammekølle

Efter Påske sker det at ens lokale købmand har købt for mange lammerygge og lammekøller hjem, og da holdbarheden jo er kort kan man være heldig at finde dem til langt under den pris de ligger til lige før Påske.
Og jeg var heldig igen i år og rev lidt af hvert hjem i starten af denne uge.
Idag valgte jeg at bruge den ene kølle ……………..og nu har vi færdig lavet kød til flere dage.

DSC_0477.JPG

Man kan sagten grille en kølle over rimelig kort tid, med godt resultat.
Men i de senere år er jeg begyndt, at grille dem, som langtids grillet.
Grunden er, jeg synes det giver et lidt mere saftigt kød.
Det plejer at passe med 5-6 timer på den måde jeg griller dem på.
Jeg vil gerne nå en kerne temperatur på 82 grader, når jeg griller mine lammekøller.
Men det er jo som man er til.
Jeg starter med at ridse kødet i ruder og marinere det i øl.
DSC_0478.JPG

Mange bruger stout, men jeg havde en af disse der lige var løbet over tid.
Ikke at man kunne smage det, så den blev brugt
DSC_0479.JPG

Man kan marinere dem i natten over, men dog helst mindst 4 timer.
Jeg kommer køllen i en stor frysepose sammen med øllet, og vender posen ½ vejs i processen
DSC_0480.JPG

Når marineringen er overstået tænder jeg grillen og styrer den ind på 100 grader.
Imens gør jeg køllen klar til grillen.
Øllet køllen har været marineret i kommer jeg over i et fad der sættes under køllen i grillen.
Køllen får nogle huller hvor jeg kommer hele fed hvidløg i.
DSC_0490.JPG
Derefter laver jeg en marinade til at pensle køllen med bestående af:
skællen af 1 øko citron
knap 1 dl olie
1 stor kvist rosmarin der lige hakkes fint.
DSC_0483.JPG
DSC_0488.JPG
DSC_0491.JPG

Så på grillen i 1½ time ved indirekte varme ved 100 grader
DSC_0493.JPG
Derefter hæver jeg varmen til ca 140 grader i ca 3½ -4½ time
og så er den klar til at blive serveret
DSC_0535.JPG
Her serveret med en lun salat lavet af aubergine, rød peber og løg,samt lidt guacamole og riste brød
DSC_0541.JPG
DSC_0542.JPG
DSC_0543.JPG
DSC_0545.JPG

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.