Til 4 personer
1 dobbelt lammeryg.
4 fed hvidløg
persille
salt og peber
olie eller smør.
Lammeryggen tørres af og med en spids kniv prikkes huller eller lommer i skindet.
Lommerne spækkes med skiveskårne hvidløg og persille, og gnides med salt og peber.
Til sidst pensles skindet med olie, eller der lægges små stykker smør på.
Ryggen sættes i grillen ved 200 grader/ 400 Fahrenheit på direkte varme med en drypbakke uden væske under.
Jeg valgte at give den en gang tør rødel flis.
Efter 20 minutter tilsættes der væde i drypbakken, men gør det lidt forsigtigt da bakken kan reagere kraftigt ved vand tilsætningen.
Nu steger ryggen videre fortsat ved 200 grader i yderligere ca ½ time og tages af grillen og hviler efterfølgende 15 minutter, indpakkes i et rent viskestykke.
Lammeryggen pakkes nu ud, og de to fileter løsnes fra benene og skæres i skiver.
Ovnbagte æbler/jordskokker
8-10 jordskokker
3-4 æbler
timian
salt
peber
olivenolie
Fjern kernehus og skær æblerne i både.
Vask jordskokkerne, og skæl dem og skær dem i grove skiver.
Rør olie – salt – peber og frisk eller tørret timiansammen og vend grøntsagerne i blandingen.
Nu pakkes det i 4 pakker.
Læg 4 stykker bagepapir på bordet og hæld grøntsags mængden i disse pakker.
Fold papiret sammen til en lille pakke og klips enderne sammen.
læg pakkerne på en bakke /fad og giv den 25 minutter ved 180 grader.
Klip et lille hul før serveringen.
Der serveres godt brød til.










