Grill Amok.dk

Lammeryg med bagte æbler/jordskokker

lam6.jpg-for-web-normal-1311256240

Til 4 personer

1 dobbelt lammeryg.
4 fed hvidløg
persille
salt og peber
olie eller smør.

Lammeryggen tørres af og med en spids kniv prikkes huller eller lommer i skindet.

Lommerne spækkes med skiveskårne hvidløg og persille, og gnides med salt og peber.
Til sidst pensles skindet med olie, eller der lægges små stykker smør på.

lam10.jpg-for-web-normal

Ryggen sættes i grillen ved 200 grader/ 400 Fahrenheit på direkte varme med en drypbakke uden væske under.

Jeg valgte at give den en gang tør rødel flis.

Efter 20 minutter tilsættes der væde i drypbakken, men gør det lidt forsigtigt da bakken kan reagere kraftigt ved vand tilsætningen.

Nu steger ryggen videre fortsat ved 200 grader i yderligere ca ½ time og tages af grillen og hviler efterfølgende 15 minutter, indpakkes i et rent viskestykke.

lam9.jpg-for-web-normal-1311255976

Lammeryggen pakkes nu ud, og de to fileter løsnes fra benene og skæres i skiver.

lam8.jpg-for-web-normal-1311256058Ovnbagte æbler/jordskokker

lam7.jpg-for-web-normal-1311256132

 

8-10 jordskokker
3-4 æbler
timian
salt
peber
olivenolie

Fjern kernehus og skær æblerne i både.
Vask jordskokkerne, og skæl dem og skær dem i grove skiver.

Rør olie – salt – peber og frisk eller tørret timiansammen og vend grøntsagerne i blandingen.

Nu pakkes det i 4 pakker.

Læg 4 stykker bagepapir på bordet og hæld grøntsags mængden i disse pakker.
Fold papiret sammen til en lille pakke og klips enderne sammen.
læg pakkerne på en bakke /fad og giv den 25 minutter ved 180 grader.
Klip et lille hul før serveringen.

Der serveres godt brød til.

lam6.jpg-for-web-normal-1311256240 lam5.jpg-for-web-normal-1311256269

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.