Lammekronen er noget af det bedste på kød på et lam.
Beregn ca 200 gram pr person.
Er du usikker på hvordan du skærer fedtet fra så få slagteren til det og få ham til at save ryggen igennem for dig også.
Men har du mod på selv at gøre kødet klar skal det se sådan ud
Dette stykke passer til 2 personer
Skær igennem i midten og del stykket i 2 stykker
Dette stykke passer til 2 personer
Skær igennem i midten og del stykket i 2 stykker
Chimichurri marinade
2 håndfulde persille
6 stængler løvstikke
1½ tsk. salt
½ tsk. grov peber
1 tsk citonpeber
2 store fed hvidløg
1 tsk.chili flakes
1,5 dl olie
0,5 dl æbleeddike
0,5 dl koldt vand
1 spsk. citronsaft
Krydderurter hakkes lidt groft, og så blendes alle ingredienserne i blenderen
Kom så kødet i en egnet beholder eller pose og lad det marinerer i marinaden til det skal på grillen
men du kan også tørmarinere kødet i en ønsket rub. Valget er dit.
Jeg viser her hvordan jeg griller kødet
Start med at få grillen op på ca 200 grader.
Imens kommer du kronen på et stykke staniol eller en folie bakke.
Stil kødet med ribbenene mod hinanden, så de støtter hinanden under grillningen.
Kom et stegetermometer i kødet sådan, så du undgår at ramme benene.
Grill dem ved indirekte varme ved 180-200 grader, til de når en kerne temperatur på 62 grader.
Det tager ca 20 minutter.
Så er de stadig røde uden at safte, men skal de være mere gennemstegte, så tag dem af ved ca 66 grader.
Lad kødet hvile i ca 10 minutter og skær dem ud og server.
Denne gang blev de serveret med en portion mormorsalat og grillet kartoffelmos













