Grill Amok.dk

Lammekrone

DSC_0906.JPG-for-web-large

 

Lammekronen er noget af det bedste på kød på et lam.

Beregn ca 200 gram pr person.

Er du usikker på hvordan du skærer fedtet fra så få slagteren til det og få ham til at save ryggen igennem for dig også.

Men har du mod på selv at gøre kødet klar skal det se sådan ud

DSC_0875.JPG-for-web-large

Dette stykke passer til 2 personer

Skær igennem i midten og del stykket i 2 stykker

DSC_0876.JPG-for-web-normal-1337074539

Dette stykke passer til 2 personer

Skær igennem i midten og del stykket i 2 stykker

Chimichurri marinade

2 håndfulde persille
6 stængler løvstikke
1½ tsk. salt
½ tsk. grov peber
1 tsk citonpeber
2 store fed hvidløg
1 tsk.chili flakes
1,5 dl olie
0,5 dl æbleeddike
0,5 dl koldt vand
1 spsk. citronsaft

Krydderurter hakkes lidt groft, og så blendes alle ingredienserne i blenderen

Kom så kødet i en egnet beholder eller pose og lad det marinerer i marinaden til det skal på grillen

DSC_0877.JPG-for-web-normal-1337075025

men du kan også tørmarinere kødet i en ønsket rub. Valget er dit.

Jeg viser her hvordan jeg griller kødet

Start med at få grillen op på ca 200 grader.

Imens kommer du kronen på et stykke staniol eller en folie bakke.

Stil kødet med ribbenene mod hinanden, så de støtter hinanden under grillningen.

DSC_0890.JPG-for-web-large

Kom et stegetermometer i kødet sådan, så du undgår at ramme benene.

Grill dem ved indirekte varme ved 180-200 grader, til de når en kerne temperatur på 62 grader.

Det tager ca 20 minutter.

Så er de stadig røde uden at safte, men skal de være mere gennemstegte, så tag dem af ved ca 66 grader.

DSC_0892.JPG-for-web-large

DSC_0898.JPG-for-web-large

Lad kødet hvile i ca 10 minutter og skær dem ud og server.

Denne gang blev de serveret med en portion mormorsalat og grillet kartoffelmos

DSC_0903.JPG-for-web-largeDSC_0904.JPG-for-web-largeDSC_0905.JPG-for-web-large

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.