Grill Amok.dk

Lammebryst med Aubergine og squash med pesto

DSC_0204.JPG-for-web-normal

Jeg købte en bog der hedder Lammefilosofi, skrevet af Per H Jacobsen.

Her har jeg fundet en masse gode opskrifter på lam.

Her kommer hans forslag på langtidsstegt lammebryst.
Eneste forskel er, at han bruger traditionel ovn til det hele, jeg valgte selvfølgelig grillen i stedet

Du skal bruge:

til 4 personer:

1 lammebryst af 1½ kg
1 citron
salt

lam.jpg-for-web-normal

Puds det værste fedt af, men lad resten blive (det smelter væk i grillen)

lam1.jpg-for-web-normal-1307956427

Gnid kødet ind i citron saft og drys groft salt på.
Nu er lammekødet klar til, at komme i grillen ved 160 grader i 3 timer.
Jeg kom et par håndfulde tørt rød el flis på kamadoen sammen med kødet

lam2.jpg-for-web-normal

Samtidig med du venter på, at grillen bliver klar laver du en kryddermarinade af friske krydderurter (salvie – oregano – og purløg)
Salvie og oregano havde jeg kun i tørret form og det var lige så godt .

Krydderurterne hakkes fint og blandes med:
2 fed finthakket hvidløg
og en god sjat hvid balsamico.

Det røres godt sammen og stilles til side til kødet er færdig i grillen

lam3.jpg-for-web-normal

Når kødet er kommet i grillen, skal du igen i køkkenet og lave

Yoghurt med mynte og hvidløg.

Start med at dræne 6 dl yoghurt på denne måde:
Tag et kaffefilter eller 2 og læg det i en si.

Nu hældes yoghurten op i sigten og står mindst 2 timer og dræner

lam4.jpg-for-web-normal

Når det er drænet færdig tilsætter du:
1 bundt frisk mynte
1 -. 2 fed hvidløg
Saft af 1 citron
havsalt.
Mynte og hvidløg hakkes fint og blandes med den drænede yoghurt
citronsaft tilsættes og blandingen smages til med salt

lam5.jpg-for-web-normal

Aubergine og squash med pesto

En squash og en aubergine skæres i tynde skiver

lam6.jpg-for-web-normal

De steges let på en pande i olivenolie, Men vær nærig med olien især aubergineskiverne suger meget olie hvis de kan.
Tag dem af panden og læg dem på et fedtsugende underlag.
Nu skives 4 – 5 tomater .

lam7.jpg-for-web-normal

 

Læg aubergine, squash og tomatskiverne i lag i et ovnfast fad og slut af med et tyndt lag basilikumpesto

lam8.jpg-for-web-normal

 

Nu skal det have 200 grader i 20 – 25 minutter

lam9.jpg-for-web-normal

 

Efter at kødet er blevet færdig på grillen, skal det lige trække 15 minutter.
Så skal benene trækkes ud og kødet skæres i nogle aflange stykker på 6 – 10 cm lange og 3-4 cm brede.

lam 11.jpg-for-web-normal

 

Nu fordeles krydderurteblandingen oven på kødstykkerne, og kødet grilles ved 250- 300 grader i ca 5 minutter.

Er det ikke muligt i din grill så kom kødstykkerne i ovnen, for denne del af processen skal du ikke snyde dig selv for.

lam 12.jpg-for-web-normal

Sådan så de ud efter 5 minutter på grillen

lam 13.jpg-for-web-normal

Her er så hele menuen:

Lammebryst, med aubergine og squash med pesto, kartofler og yoghurt med mynte og hvidløg.

lam 14.jpg-for-web-normal lam 15.jpg-for-web-normal

Kan stærkt anbefales.
Det var total fedtfri og det smagte super lækkert alt sammen

Velbekomme

Kategori:

Én anmeldelse

  1. Jens Christian Pedersen

    Super lækkert

    Star

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.