Jeg købte en bog der hedder Lammefilosofi, skrevet af Per H Jacobsen.
Her har jeg fundet en masse gode opskrifter på lam.
Her kommer hans forslag på langtidsstegt lammebryst.
Eneste forskel er, at han bruger traditionel ovn til det hele, jeg valgte selvfølgelig grillen i stedet
Du skal bruge:
til 4 personer:
1 lammebryst af 1½ kg
1 citron
salt
Puds det værste fedt af, men lad resten blive (det smelter væk i grillen)
Gnid kødet ind i citron saft og drys groft salt på.
Nu er lammekødet klar til, at komme i grillen ved 160 grader i 3 timer.
Jeg kom et par håndfulde tørt rød el flis på kamadoen sammen med kødet
Samtidig med du venter på, at grillen bliver klar laver du en kryddermarinade af friske krydderurter (salvie – oregano – og purløg)
Salvie og oregano havde jeg kun i tørret form og det var lige så godt .
Krydderurterne hakkes fint og blandes med:
2 fed finthakket hvidløg
og en god sjat hvid balsamico.
Det røres godt sammen og stilles til side til kødet er færdig i grillen
Når kødet er kommet i grillen, skal du igen i køkkenet og lave
Yoghurt med mynte og hvidløg.
Start med at dræne 6 dl yoghurt på denne måde:
Tag et kaffefilter eller 2 og læg det i en si.
Nu hældes yoghurten op i sigten og står mindst 2 timer og dræner
Når det er drænet færdig tilsætter du:
1 bundt frisk mynte
1 -. 2 fed hvidløg
Saft af 1 citron
havsalt.
Mynte og hvidløg hakkes fint og blandes med den drænede yoghurt
citronsaft tilsættes og blandingen smages til med salt
Aubergine og squash med pesto
En squash og en aubergine skæres i tynde skiver
De steges let på en pande i olivenolie, Men vær nærig med olien især aubergineskiverne suger meget olie hvis de kan.
Tag dem af panden og læg dem på et fedtsugende underlag.
Nu skives 4 – 5 tomater .
Læg aubergine, squash og tomatskiverne i lag i et ovnfast fad og slut af med et tyndt lag basilikumpesto
Nu skal det have 200 grader i 20 – 25 minutter
Efter at kødet er blevet færdig på grillen, skal det lige trække 15 minutter.
Så skal benene trækkes ud og kødet skæres i nogle aflange stykker på 6 – 10 cm lange og 3-4 cm brede.
Nu fordeles krydderurteblandingen oven på kødstykkerne, og kødet grilles ved 250- 300 grader i ca 5 minutter.
Er det ikke muligt i din grill så kom kødstykkerne i ovnen, for denne del af processen skal du ikke snyde dig selv for.
Sådan så de ud efter 5 minutter på grillen
Her er så hele menuen:
Lammebryst, med aubergine og squash med pesto, kartofler og yoghurt med mynte og hvidløg.
Kan stærkt anbefales.
Det var total fedtfri og det smagte super lækkert alt sammen























Super lækkert