Grill Amok.dk

Lamme kebab

Man kan bruge en lammekølle på mange måder.
Man kan foreksempel skære den ud og bruge den til kebab.
Jeg har beskrevet kebab flere gange men her er en hurtig gennemgang af, hvordan jeg gjorde.
Først blev benet fjernet.
Lammekølle 2,5 kg DSC_0099
Dernæst blev hinder og sener på overfladen trimmet væk, og kødet skåret i tynde skiver
DSC_0100 DSC_0101
I Julegave havde jeg fået nogle spændende krydderiblandinger og 25 gram af denne pose blev udblødt med noget af den olivenolie, der udgjorde marinaden
DSC_0103 DSC_0104
Selve marinaden bestod af
7½ dl græsk yoghurt
2 dl olivenolie
25 gram Fajita
Det hele blev rørt godt igennem og kødet blev placeret i marinaden
DSC_0106 DSC_0108
Låg på og så i køleskabet i 24 timer eller mindst natten over.
DSC_0119
Jeg besluttede mig for at grille det ved lav varme, over mange timer, så jeg var igang allerede næste formiddag.

For nogle år siden, var jeg heldig at kunne købe sådan et spid
DSC_0116
Det bruger jeg altid ,når jeg laver kebab.
Dog var kødmængden lige rigelig til, at spidet kunne have brættet på, så efter lidt rumsteren i grillskabet fandt jeg nogle grillark, og tænkte hvorfor ikke.
I vand med dem og så på spidet
DSC_0117 DSC_0121
DSC_0120 DSC_0123
For at sikre kødet ikke bliver tørt, kommer jeg altid bacon omkring….man kan vel også bare pensle kødet med jævne mellemrum.
DSC_0127
Som sagt, valgte jeg at lave det på low and slow, så min kamado gril blev sat til 100 grader, og spidet blev sat på indirekte varme, med vandbad over kullene.
DSC_0128
Først fik det 6 timer.
Da var kernetemperaturen nået 71 grader i kødet.
Derefter blev temperaturen hævet til 215 grader og kødet fik en lille time mere, til det havde nået en kernetemperatur på 82 grader.
DSC_0132
Mens kødet lå på grillen lavede jeg en portion tortilla dej og ordnede salat til rullerne.

og lige inden kødet skulle af, lavede jeg tortillaerne på min støbejerens pande på gaskuglegrillen.
Og så kunne vi spise
DSC_0134 DSC_0135
DSC_0137

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.