Grill Amok.dk

Lamme culotte

 

En culotte på et lam er ikke stor men meget smagfuld

Denne vejede 350 gram og det var rigeligt til 2 personer.

lammeculotte1.jpg-for-web-normal lammeculotte2.jpg-for-web-normal

Start med at ridse fedtlaget og kom culotten i en marinade bestående af presset citron og tørret eller frisk oregano. Og kom kød og marinade i en frysepose i minimum 4 timer.

lammeculotte3.jpg-for-web-normal lammeculotte4.jpg-for-web-normal

1 time før culotten skulle på grillen blev en portion kartofler skåret i både, og kom i en pose sammen med lidt olivenolie og salt.

Rystet godt rundt og hældt ud på et fad og sat på grillen ved 200 grader på indirekte varme.

lammeculotte5.jpg-for-web-normal lammeculotte6.jpg-for-web-normal

På direkte varme kom jeg en rød peberfrugt og så snart den var sort sveden på alle sider kom jeg den i en pose og lod den køle ned, så den er nemmere at flå skindet af

lammeculotte7.jpg-for-web-normal

Da kartoflerne havde været på i knap 40 minutter blev grill temperaturen dæmpet til 160 grader

Og da grillen havde nået ned på temperaturen blev lammeculotten lagt på ved indirekte varme i ca 30 minutter på indirekte varme ved 160 grader og havde nået en kerne temperatur på 58 grader

lammeculotte8.jpg-for-web-normal

Derefter blev den pakket i staniol i 20 minutter. 

Imens blev tilbehøret gjort klar.

Kartoffelfadet blev taget af grillen., og den grillede og flåede peberfrugt blev skåret i mindre stykker

lammeculotte10.jpg-for-web-normal lammeculotte9.jpg-for-web-normal

½ glas oliven uden sten                        og 100 gram feta ost blev skåret i mindre stykker

lammeculotte11.jpg-for-web-normal lammeculotte12.jpg-for-web-normal

Samt en håndfuld hakket basilikum,  blev blandet i kartoffelfadet

lammeculotte13.jpg-for-web-normal lammeculotte14.jpg-for-web-normal

Nu tages culotten ud af staniolen og skæres i skiver og serveres sammen med det blandede kartoffelfad

lammeculotte15.jpg-for-web-normal lammeculotte.jpg-for-web-normal (1)

Velbekomme

Kategori:

Giv en anmeldelse

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

1 2 3 4 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.