En culotte på et lam er ikke stor men meget smagfuld
Denne vejede 350 gram og det var rigeligt til 2 personer.
Start med at ridse fedtlaget og kom culotten i en marinade bestående af presset citron og tørret eller frisk oregano. Og kom kød og marinade i en frysepose i minimum 4 timer.
1 time før culotten skulle på grillen blev en portion kartofler skåret i både, og kom i en pose sammen med lidt olivenolie og salt.
Rystet godt rundt og hældt ud på et fad og sat på grillen ved 200 grader på indirekte varme.
På direkte varme kom jeg en rød peberfrugt og så snart den var sort sveden på alle sider kom jeg den i en pose og lod den køle ned, så den er nemmere at flå skindet af
Da kartoflerne havde været på i knap 40 minutter blev grill temperaturen dæmpet til 160 grader
Og da grillen havde nået ned på temperaturen blev lammeculotten lagt på ved indirekte varme i ca 30 minutter på indirekte varme ved 160 grader og havde nået en kerne temperatur på 58 grader
Derefter blev den pakket i staniol i 20 minutter.
Imens blev tilbehøret gjort klar.
Kartoffelfadet blev taget af grillen., og den grillede og flåede peberfrugt blev skåret i mindre stykker
½ glas oliven uden sten og 100 gram feta ost blev skåret i mindre stykker
Samt en håndfuld hakket basilikum, blev blandet i kartoffelfadet
Nu tages culotten ud af staniolen og skæres i skiver og serveres sammen med det blandede kartoffelfad




























