Jeg havde købt for meget røget laks til frokosten dagen før, og havde ca 200 gram tilbage.
Så der var rigeligt til en forret til 2 eller 3 personer
Jeg havde lavet dressing mængden lidt for stor, som du kan se på billedet.
Derfor er mængderne justeret i denne opskriften, så de passer bedre med laksekøds mængden.
Du skal bruge
200 gram røget laks
1 lille glas stenbiderrogn
1 stort finthakket rødløg, eller 2 små skalotteløg eller hvad du har hjemme
saft af ½ citron
salt og peber
1-3 tsk honey dijon sennep, eller anden let sødlig sennep.
2 spsk mayonnaise
2 spsk cremefraiche 18 %
1 spsk olivenolie
1-3 fed hvidløg efter smag
1 – 1½ dl madlavningsfløde
150 gram grønne asparges
10 -16 små tomater
Server et godt stykke brød til.
-
Start med at blande mayonnaise og cremefraiche sammen i en skål, tilsæt citronsaft og smag den til med sennep, salt og peber.
-
Skær lakseskiverne i små tern ( her kan du også bruge billige pakker med lakserester fra dit lokale indkøbscenter)
-
Vend laksestykkerne i dressingen, sammen med 3/4 af de hakkede løg.
-
Stil skålen på køl i 10 minutter.
-
hak den ønskede mængde hvidløg og svits dem i olivenolie i en tykbundet gryde
-
Knæk bunden af aspargesne og smid dem ud. Hak så resten i 3 cm lange stykker.
-
kom de hakkede asparges op i gryden og brun dem af i 20 sekunder.
-
tilsæt fløde, salt og peber, og lad gryden simre til aspargesne er kogt ( ca 10 minutter)
-
Tag lakseskålen ud af køleskabet og fordel først lakseguffen i midten på tallekenen
-
sæt ½ tomater rundt langs kanten
-
læg en pæn klat stenbiderrogn oven på toppen
-
Aspagesne tages af varmen og blandingen blendes til en blød creme
-
fyld aspargescremen rundt om laksetårnet.
-
drys resten af de hakkede løg ud over retten
-
Skær brød i passende størrelse
Velbekomme
Kategori:





